Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Очарователният баритон Валери Турманов предложи брак на сцената на Операта

Автор: "PoligrafF", от 13.04.2019 0
Той изненада своята половинка по време на спектакъла "Дон Жуан".

Най-чаровният сред ергените на Държавна опера – Бургас Валери Турманов вече е сгоден за прелестната Йоана Кадийска. Баритонът предложи брак на своята партньорка на сцената и в живота по време на спектакъла на операта „Дон Жуан“.

Валери, който беше в главната роля, прекъсна спектакъла в момента, в който беше паднал на колене пред Йоана. По либрето прелъстителят дон Жуан иска ръката на своето изкушение Церлина, изпълнена именно от приятелката му Йоана.

„Скъпи приятели, ние знаем, че изкуството се подчинява на живота... Ако ми позволите точно в този момент животът да измести изкуството!“, се обърна Валери към публиката и коленичи пред любимата си с пръстен в ръка. Развълнуваната Йоана се просълзи и каза „Да!“ под бурните аплодисменти в залата. Въпреки вълнението те продължиха спектакъла без прекъсване.

Предложението за брак на Валери Турманов беше изненада единствено за самата годеница. Подготовката продължи около две седмици, като в мисията беше посветен почти целият състав на Държавна опера – Бургас и семействата на двойката.

Миналата седмица Валери и приятели участваха в спектакъла на бургаската опера „Палячи“ на Леонкавало, в който му партнираха близките му приятели Нона Кръстникова, Делян Славов и Даниел Дамянов. В „Дон Жуан“ също участват Нона като дона Елвира и Делян като слугата на дон Жуан Лепорелло.

В моментите около спектакъла на „Палячи“ съзаклятниците са придумали Йоана да пробва пръстен на Нона Кръстникова под предтекста, че Даниел Дамянов желае да изненада съпругата си за семеен празник. След като така Валери се е снабдил с мярката за годежното бижу, е последвал разговор с гост-диригента от Белгия Рафаел Фейе за прекъсването на спектакъла. Разрешение е получено и от режисьора на спектакъла доц. д-р Александър Текелиев, който прегърнал идеята с радост. 

Любовната приказка на Валери и Йоана започва преди три години в Стара Загора по време на постановка на операта „Така правят всички“ на Моцарт. Тогава приятелската компания е в същия състав, в който се случи и предложението за брак – Валери Турманов, Йоана Кадийска, Нона Кръстникова и Делян Славов.

Наближавайки постановката на моцартовия „Дон Жуан“ Валери забелязва сантименталните съвпадения и решава, че това е моментът да направи решаващата крачка.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или