Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Очила с добавена реалност подобряват мобилността на хора със слабо зрение

Очила с добавена реалност подобряват мобилността на хора със слабо зрение

Средните резултати от експеримента с технологията показват около 50% подобрение на мобилността и до 70% на ориентирането в пространството.

Модифицирани очила с добавена реалност биха могли да подобрят мобилността на хора със слабо зрение. Това показват изследванията на Института по медицина към Южнокалифорнийския университет. Средните резултати от техния експеримент показват около 50% подобрение на мобилността и до 70% на ориентирането в пространството, предава журналът "Medical Xpress".

"Съвременните продукти за подобряване на зрението, използващи виртуална реалност, са скъпи, а освен това изискват сериозни обучения и тренировки на пациента. Насочвайки се към друг подход - използване на асистираща технология за подобряване, вместо замяна на естествените сетива, екипът не адаптира очила с добавена реалност, които прожектират ярки цветове върху ретината на пациента, за да го ориентира за разстоянието и размера на обектите в близост", обяснява ръководителят на проекта - д-р Марк Хумаян.

В експеримента на екипа му са включени пациенти с ретинална пигментоза, които трябвало да преминат през трасе с препятствия, носейки очилата на д-р Хумаян. Видеокамери проследявали колко пъти пациентът се сблъсквал с препятствие. Статистическите данни от изследването показват, че доброволците се спъвали и блъскали в предмети с 50% по-рядко. При следващото изследване, пациентите трябвало да се пресегнат и да хванат дървена бухалка, сложена на тъмен фон. Ориентацията на пациентите с очилата била със 70% по-добра.

Тайната на успеха на прототипа на американския офталмолог и изобретател се крие в специалния софтуер. Той идентифицира предметите и разстоянието на очилата до тях и налага линии и мазки в четири ярки цвята, според позицията на всеки предмет. Това позволява на пациента да се ориентира по-добре в пространството. Същият софтуер може да се инсталира на всеки чифт очила с добавена реалност, включително на комерсиалните модели, поясняват от екипа на д-р Хумаян.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега