Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плевнелиев отстъпи правото за съставяне на служебен кабинет на Радев

Плевнелиев отстъпи правото за съставяне на служебен кабинет на Радев

Държавният глава посочи, че отговорността за разпускането на парламента и насрочването на нови избори е на новоизбрания президент Румен Радев. Поради тази причина, според него било коректно и правилно именно приемникът му да състави служебното правителство.

"И третият мандат беше върнат. Положих всички усилия да избегнем предсрочните избори. До последния момент се надявах, че парламентарните сили ще успеят да намерят консенсус за съставяне на правителство. Не защото не мога да съставя служебен кабинет, или защото строя някаква сложна схема, а защото нося отговорност за бъдещето на България", заяви президентът Росен Плевнелиев на извънреден брифинг, след срещата си с Реформаторския блок.

Държавният глава посочи, че отговорността за разпускането на парламента и насрочването на нови избори е на новоизбрания президент Румен Радев. Поради тази причина, според него било коректно и правилно именно приемникът му да състави служебното правителство, което ще поеме юздите на властта до предсрочните избори.

Плевнелиев припомни, че е предложил на Радев да съставят заедно служебното правителство, или да назначи избрания от него кабинет, за да няма три смени на властта в рамките на няколко месеца, но е получил отказ. Въпреки това, държавният глава подчерта, че е готов да предприеме тези стъпки и в момента.

"Приемо-предаването на две служебни правителства, едното от които управлявало по празниците, не е добро решение за държавата. Аз съм отговорен човек и експерименти няма да допусна. Така разбирам дълга си", заяви още Плевнелиев.

Той каза, че се гордее с двете служебни правителства, които е назначил в рамките на мандата си и смята, че е в състояние да назначи и трето, но не смята, че това е правилната тактика. Според него, формирането на правителство с 20 работни дни няма никакъв смисъл и ще направи държавата за смях пред европейските и световните партньори.

Плевнелиев обяви още, че е готов на момента да подпише назначаването на служебния кабинет на Радев, ако новоизбраният държавен глава реши да се обърне към него преди да встъпи в длъжност. По този начин той щял да докаже, че не цели да "удължи живота" на правителството в оставка, а да избегне подмятането на властта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега