Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Полицейски началници са арестувани за кражба на печеливш тото фиш от пенсионерка

Полицейски началници са арестувани за кражба на печеливш тото фиш от пенсионерка

Единият от тях е зам.-началник на Трето РУП, а другият - ръководител на група в СДВР.

Двама полицейски началници са арестувани за кражба на печеливш тото фиш от пенсионерка. Единият от тях е зам.-началник на Трето РУП, а другият - ръководител на група в СДВР. Това съобщиха днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева, зам.-районният прокурор Иво Илиев и директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефан Банков.

Акцията е реализирана в сряда, но разследването по случая е започнало още на 21-ви януари. Тогава в III РПУ сигнал подала възрастна жена, която станала жертва на кражба в трамвай. От чантата й изчезнал тото фиш с регистрирана печалба от малко над 11 000 лв.

Жалбата е докладвана на заместник-директора на районното управление, който в нарушение я е изпратил на свой колега - началник на група в СДВР, с цел да бъде усвоена печалбата от фиша. Последният изпратил писмо до Спортния тотализатор, в което пита за името на печелившото лице, каква е печалбата, като изрично е указано цялата кореспонденция да се извършва само с него и винаги „на ръка“. Заместник- началникът на III РПУ пък депозирал печелившия фиш и банковата си сметка, за да му бъде изплатена печалбата.

Действията по разследването на опита за вещно укривателство са възложени на следовател от Следствения отдел при Софийска градска прокуратура и отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР. Двете длъжностни лица са задържани за срок от 72 часа. Разследването продължава като не е изключено да бъдат открити доказателства и за други престъпления, заяви зам.-районният прокурор Иво Илиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега