Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поставят бутон за сигнализиране за домашно насилие в платформата Pomogni

Поставят бутон за сигнализиране за домашно насилие в платформата Pomogni

След натискането му на тел. 112 и във фондация “Асоциация Анимус” се изпраща автоматично информация за локацията на жертвата, имената й и мобилен телефон.

Поставят бутон за сигнализиране за домашно насилие в платформата Pomogni.NET. Както вече Ви разказахме, тя свързва възрастни и хронично болни хора, както и поставени под карантина лица, с доброволци, които предоставят безвъзмездно услугите си като пазаруват храни, лекарства и други продукти и принадлежности и ги доставят по домовете на нуждаещите се.

Сега вече мобилното приложение има и специален бутон, който може да бъде активиран при необходимост. След натискането му на тел. 112 и във фондация “Асоциация Анимус” се изпраща автоматично информация за локацията на жертвата, имената й и мобилен телефон.

Сигнализиране срещу домашно насилие чрез смартфон

Във връзка с рязкото увеличаване на случаите на домашно насилие през последния месец, от днес има възможност за подаване на сигнал за домашно насилие през смартфон в pomogni.net.Поставихме бутон в приложението, който при нужда се активира. След натискането му на тел. 112 и във фондация “Асоциация Анимус” се изпраща автоматично информация за локацията на жертвата, имената ѝ и мобилен телефон.Надяваме се това да направи по-бърза реакцията на МВР и по-ефективна помощта, която фондацията предлага на жертвите на домашно насилие.

Posted by Pomogni.net on Wednesday, 8 April 2020

Бутонът е добавен към приложението в отговор на увеличения брой случаи на домашно насилие в Европа и по света. Както по-рано Ви информирахме, те са нараснали с около една трета. Това стана причина от Евелин Регнер (С&Д, Австрия), председател на комисията на ЕП по правата на жените и равенството между половете (FEMM), да призове страните членки на ЕС да подобрят мерките за подкрепа на жертвите, включително като осигурят лесни начини за контакт и сигнализиране на полицията, като текстови съобщения или онлайн чатове, както и използването на кодови думи при контакт с лекари или фармацевти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега