Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Правят водостоците и пътищата в Горно Езерово

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпусна средствата
Автор: "PoligrafF", от 26.10.2010 0
340 000 лева, предназначени за възстановяване на публичната инфраструктура, пострадала от наводненията в периода декември 2009 - февруари 2010 г влизат в община Бургас от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

340 000 лева, предназначени за възстановяване на публичната инфраструктура, пострадала от наводненията в периода декември 2009 - февруари 2010 г влизат в община Бургас от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Миналата зима бяха наводнени няколко бургаски квартала и съставни селища.   Ремонт на засегнатите от миналата зима водостоци и пътищата в квартал Горно Езерово ще бъдат направени със средства в размер на близо 309 000 лева отпуснати от Междуведомствената комисия към Министерски съвет.

Община Бургас вече е изготвила технически инвестиционен проект за ремонт на водостоците, който ще бъде реализиран със спечелените държавни средства. Най-пострадали са улиците “Кооперативна” и “Бреза”. Предстои разширяване на тръбните водостоци и увеличаване на тяхната пропускателна способност, за да могат при интензивен дъжд успешно да обират водите и кварталът да не се наводнява.   Бургас ще получи безвъзмездно от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет  и  около 34 000 лева за ремонт на ОУ “Христо Ботев” в квартал Долно Езерово. През февруари тази година неговата сграда беше сред сериозно наводнените обекти – в котелното помещение водата стигаше до 90 см. Течове имаше и по горните етажи, а покривът на училището е с отлепени изолационни пластове.  

По-рано през годината на пострадалите квартали и съставни селища бяха изплатени средства за подмяна на повредени битови уреди, на собственици на наводнени къщи в кв. Долно Езерово и Лозово бяха раздадени  46 000 лв., предназначени за закупуване на строителни материали и извършване на ремонти за възстановяване на  жилищата. 82 000 лева пък послужиха за ремонт на най-пострадалите пътни отсечки.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или