Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преборете неприятните миризми у дома като контролирате тези 6 неща

Преборете неприятните миризми у дома като контролирате тези 6 неща

Дом, сладък дом...

Вероятно няма човек на света, който да не мечтае домът му да го посреща със свежия аромат на луксозен хотел или магазин. Само че неприятните миризми често се настаняват там, където живеем всеки ден, а борбата с тях може да се окаже трудна.

През есента, когато прозорците вървят полека към затваряне, а проветряването не е денонощно, сме Ви подбрали 6 проблемни зони, които да поемете под контрол, за да може домът Ви да бъде по-уютен и приятен.

Домашните любимци

Дори да имате най-чистото коте или куче на света, всеки стопанин ще потвърди, че домът му придобива различни аромати още щом домашният любимец се настани у дома. И причината за това е проста - козината, която пада от животното, лесно се превръща в развъдник за микроорганизми, а космите просто са навсякъде. За да минимизирате ефекта, почиствайте редовно под мебелите и перете поне веднъж седмично постелката, където любимецът Ви обича да лежи.

Мокри дрехи

Дори да притежавате сушилня и да прибирате дрехите в гардероба идеално сухи, вероятно този съвет ще бъде подходящ и за Вас, ако държите коша за пране в банята или просто не притежавате такъв, а вместо това "мятате" мръсните дрехи в пералнята. Носените тъкани задържат аромати дори от най-чистоплътния човек. А когато ги оставите на влажно място се появяват и неприятните миризми, които са следствие от бурното развитие на бактерии и микроорганизми. Барабанът на пералнята е такова място, което трябва да избягвате. Дръжте вратичката отворена и не поставяйте дрехи вътре, докато не дойде време да включите уреда. Вместо това съхранявайте прането в кош, поставен на сухо място, възможно най-кратко време.

Влагата

Не само по отношение на дрехите Ви влагата представлява проблем. Съдомиялната, мивката, всяко едно кътче, което е оставено на произвола на водата може да се превърне в столица на неприятните миризми. Винаги оставяйте чекмеджето и барабана на пералнята, вратата на съдомиялната и банята отворени. Ако пък имате сушилник за чинии, го почиствайте редовно с дезинфекциращ продукт или домашно приготвен спрей срещу плесени. Не прибирайте мокри предмети в затворени шкафове. Перете редовно хавлиите и ги сушете внимателно, преди да ги приберете в гардероба.

Спалното бельо

Независимо дали се къпете всеки ден, или дори по два пъти на ден, през нощта тялото ни се отпуска в завивките и неизменно кожата ни отделя пот и мазнини. А те се задържат в тъканите, които бързо започват да отделят неприятна миризма. Съветите на специалистите са да ги перем поне веднъж седмично, особено ако се къпете сутрин, а не преди сън. Добре е и поне веднъж или два пъти годишно да препирате и възглавниците и матрака.

Кошчето за боклук

Една единствено обелка от плод или шепа използвано кафе е достатъчна, за да "ароматизира" неприятно дома Ви. Най-добре вземете по-малък кош за отпадъци, така че да можете да ги изхвърляте всеки ден, колкото и изкушаващо да е да го правите веднъж седмично. Не пропускайте и редовното измиване на самото кошче. Често в него се задържат остатъци, капки от хранителни отпадъци, миризми. Поне веднъж седмично изплаквайте съда с топла вода и веро. Когато имате време, използвайте и спрей с белина за дезинфекция.

Новите мебели

За много хора ароматът на нова мебел е особено приятен. Усещаме дома си някак чист и обновен. Но тези миризми често са причинени от изпарения, свързани с лепилата, боите и химикалите, с които тези мебели са обработени. Те могат да бъдат и опасни, а освен всичко друго, с времето могат да влошат въздуха в дома Ви. За да се справите с тях, можете да вземете пречиствател за въздух с активен въглен. Миризмата би трябвало да изчезне до месец.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега