Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предлагат награждаване с почетна значка за пожарникар, спасил момиче от удавяне

Предлагат награждаване с почетна значка за пожарникар, спасил момиче от удавяне

Инцидентът се е случил на 7-и ноември.

Общински съветници предлагат бургаския пожарникар Валентин Иванов да бъде удостоен с Почетна значка на Община Бургас. 42-годишният бургазлия спасил от удавяне младо момиче.

Инцидентът се е случил на 7-и ноември. 17-годишна тийнейджърка изпаднала в безпомощно състояние в морето в района на Моста. Съвсем случайно наблизо се оказал 42-годишен бургазлия, който реагирал бързо, скочил в студените води и успял да извади удавничката на брега и да повика властите.

"Спасителят се казва Валентин Иванов, служител в бургаската Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и това далеч не е първия случай, в който той се проявява като спасител”, обръщат внимание вносителите на докладната записка - Георги Дракалиев и Николай Стоянов.

"И в този случай, бързата и навременна намеса на случаен гражданин довежда до спасяването на човешки живот, което безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива постъпки трябва да служат за пример на всички, считаме, че е необходимо проявилият се наш съгражданин да бъде отличен от Общински съвет-Бургас", мотивират се общинските съветници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега