Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пречиствателна станция и изграждане на канализацията в село Маринка

Пречиствателна станция и изграждане на канализацията в село Маринка

През тази година ще започне реализацията на втория етап от изграждането на канализацията в село Маринка.

През тази година ще започне реализацията на втория етап от изграждането на канализацията в село Маринка. Средствата за това ще бъдат отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДОOС/ към Министерството на околната среда и водите. Това обяви вчера пред жителите на бургаското село зам.-кметът Красимир Стойчев по време на първото от поредицата обществени обсъждания на проектобюджета за 2012 г. на Община Бургас.         

В началото на срещата зам.-кметът Красимир Стойчев припомни на присъстващите, че през изминалата година бе открит нов пенсионерски клуб и нов медицински пункт в селото. Освен това със средства по Фонд „Енергийна ефективност“, осигурени от Община Бургас, бе извършено цялостно саниране, боядисване и подмяна на дограмата на училище „Христо Ботев“ в Маринка.         

Той запозна присъстващите с основните параметри и пера на проектобюджета на общината, и заложените в него обекти, планирани за реализация през настоящата година там. Пак тази година предстои и изграждане на пречиствателната станция в Маринка. Средствата за стартиране на строежа вече са осигурени от Община Бургас. Вече са в ход тръжните процедури за избор на изпълнител, който да изготви работния проект и изгради пречиствателната станция. Предвидено е след прокарване на канализацията, улиците под които минават новите тръби да бъдат преасфалтирани. Положена ще бъде и нова настилка на ул. „Стефан Караджа“.

Приоритетен обект за общината е и полагането на водопровод, обслужващ Маринка, Твърдица, Димчево и Извор, с което ще бъде направена важна стъпка към решаване на един от основните проблеми на жителите на тези села – некачественото водоснабдяване в района. В проектобюджета за 2012 г. е предвидено още изграждане на нова спортна и нова детска площадка в парка на селото.

Жителите на селото пожелаха нова детска градина, банкомат и нова ограда на училището. Зам.-кметът Красимир Стойчев обясни на присъстващите, че първо трябва да се направи проучване за броя на децата в селото и тогава според нуждата да се мисли за изграждане на детска градина там. За разкриване на банкомат се оказва, че няма достатъчно хора в селото, а училищната ограда може да бъде ремонтирана още тази година от бюджета на учебното заведение.

Общественото обсъждане на проектобюджет`2012 в Маринка премина при засилен интерес от страна на жителите и в пълна зала. На него присъстваха още кметът на селото Лъчезар Колев, директорът на общинска дирекция „УКОРС“ Веселин Василев и общинските съветници Димитър Людиев и Галя Василева. Следващото публично обсъждане на бюджет 2012 ще се проведе днес /18 януари, сряда/ от 18.00 часа в детската градина в с. Твърдица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега