Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

При наличие на заболяване ехографията трябва да е на 6 месеца

Автор: "PoligrafF", от 04.11.2010 0
Препоръчва се профилактичните ехографски прегледи да се извършват веднъж годишно. При наличие на някакво заболяване обаче, добре е ехографията да се прави на шест месеца,съветват от МБАЛ "Дева Мария".

Препоръчва се профилактичните ехографски прегледи да се извършват веднъж годишно. При наличие на някакво заболяване обаче, добре е ехографията да се прави на шест месеца,съветват от МБАЛ “Дева Мария”. Ежедневно в болницата във Ветрен се извършват профилактични ехографски прегледи на бъбреци и пикочен мехур, черен дроб и жлъчка, простатна, щитовидна и млечни жлези. За прегледа пациентите заплащат единствено седем лева за изследваната система. Отделението по Образна диагностика работи със Здравната каса. Апаратът, на който се правят ехографските изследвания е закупен само преди четири месеца и изследва с голяма достоверност коремните органи и повърхностните структури, каза д-р Владислав Русинов – началник на отделението.

Според д-р Русенов е добре всяка година хората да си правят профилактични прегледи, но ако вече е открито заболяване, най-добре е прегледите да са на шест месеца. Неговите впечатления са, че младите хора, до 40 години по-често посещават кабинета.   “Това, което трябва да се промени в мисленето на българина е, че не е нужно да се стига до оплаквания, за да се правят изследвания. Много по-важна е профилактиката. Главно пациентите, които посещават кабинета по образна диагностика в МБАЛ “Дева Мария”  са оплаквания на пикочоотделителната система”, отбеляза д-р Русинов. Най-много патология според него обаче има на щитовидната жлеза. “Там заболяването протича без оплаквания и много често се открива случайно”, каза медикът.  Не рядко при ехографско изследване се открива и фиброкистозна мастопатия. “Това състояние на млечните жлези е толкова често, че даже специалистите се колебаят, като какво да го определят, дали като състояние на млечната жлеза или като заболяване”, сподели д-р Владислав Ресинов и допълни, че лечението на това състояние на млечната жлеза започва с витамини.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или