Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

При спецакция в Бургас погнаха нелегалните търговци на метали

Автор: "PoligrafF", от 27.04.2011 0
При спецакция в Бургас погнаха нелегалните търговци на метали, съобщават от полицията. На 26.04.т.г. за времето от 05.00 ч. до 12.00 ч. на територията на Полицейски участък «Победа» в Бургас, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие, пресичане и разкриване на кражби и други престъпления с черни и цветни метали, както и за събиране на доказателства и противодействие на незаконната търговска дейност във връзка със Закона за управление на отпадъците.

При спецакция в Бургас погнаха нелегалните търговци на метали, съобщават от полицията. На 26.04.т.г. за времето от 05.00 ч. до 12.00 ч. на територията на Полицейски участък «Победа» е проведена специализирана полицейска операция за противодействие, пресичане и разкриване на кражби и други престъпления с черни и цветни метали, както и за събиране на доказателства и противодействие на незаконната търговска дейност във връзка със Закона за управление на отпадъците.

В операцията са участвали служители от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас, сектор «Икономическа полиция» и Специализираното подразделение за охрана на обществения ред и борба с безредиците към ОДМВР-Бургас, под ръководството и наблюдението на Районна прокуратура - Бургас.

Проверени са няколко частни домове в кв. «Победа», за които са постъпили сигнали, че са обособени като незаконни пунктове за изкупуване и площадки за съхранение на черни и цветни метали – откритите пунктове се намират на следните улици :            

 - ул. «Зора» № 43 –  пункта се обслужва от 35-годишния С.Щ. от Бургас,

 - ул. «Тамара» № 16 – пункта се обслужва от брата на С.Щ. – А.Щ., 42-годишен от Бургас

- ул. «Тамара» № 20 – пункта се обслужва от брата на С.Щ. и А.Щ. – Б.Щ., 32-годишен от Бургас - ул. «Страцин» № 19 - пункта се обслужва от 23-годишния К.А. от Бургас

- ул. «Владислав» № 43 - пункта се обслужва от 43-годишния В.Ч. от Бургас.

Иззети са пет електронни кантара, 196 кг. алуминиеви проводници и шини, 536 кг. медни проводници, 816 кг. оловни облицовки за проводници и 1 503 кг. разнородни черни метали и части от МПС, както и 17 регистрационни табели за МПС, предадени за скрап. Иззетите вещи са оставени на съхранение на площадка за скрап в Бургас.

 Братята С.Щ., А.Щ. и Б.Щ., както и К.А. и В.Ч., са задържани за срок от 24 часа. Спрямо В.Ч., С.Щ. и брат му А.Щ. е предприето задържане за срок от 72 ч. с прокурорско постановление. Работата по случаите продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или