Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Протест на фермерите събра 200 от бранша

Автор: "PoligrafF", от 11.05.2011 0
Над двеста фермери от цялата страна се събраха на протест пред Земеделското министерство, за да изразят недоволството си от действията на Министерството на земеделието и храните спрямо сектора.

Над двеста фермери от цялата страна се събраха на протест пред Земеделското министерство, за да изразят недоволството си от действията на Министерството на земеделието и храните спрямо сектора, предаде БГНЕС. Редица фермери изразиха недоволството си от новите данъци, които трябва да плащат, от санкциите, които са им наложени за кампания 2009, от ниските изкупни цени на млякото и месото и от редица други затруднения, пред които са изправени.

Те настояват незабавно да бъдат изплатени субсидиите за планинските и необлагодетелстваните райони и да има ясни срокове, в които да се разгледат всички жалби относно “допустимия слой” за 2010 години като се дадат гаранции, че на бенефициентите ще бъде дадена възможност да защитят интересите си.

Земеделските производители искат в срок до 15 май да бъдат изплатени всички агроекологични плащания за всички бенефициенти, при които не се налагат допълнителни изчисления относно намалени площи, а за всички останали бенефициенти това да се случи до края на юни.

Иска се и незабавно изплащане на проектите по мярка “Агроекология” на САПАРД за 2009 година, заявленията, за които са подадени през септември 2010 година, като фермерите настояват да се направи проверка защо до сега няма нито едно плащане по мярка 214 от ПРСР “Агроекология”.

Декларацията с всички искания е подкрепена от редица организации, сред които Българска асоциация Биопродукти, Националната асоциация на зърнопроизводителите, Националната асоциация на животновъдите в България, Националното сдружение на млеко и месопроизводителите в България, Национална асоциация на младите фермери в България.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или