Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Първанов с идеи за развитие на образованието

Автор: "PoligrafF", от 28.02.2011 10
Президентът Георги Първанов излезе с 12 идеи за развитие на образованието. Една от тях е електронен регистър и електронен образователен паспорт за всички от 5-годишна възраст до 12 клас.

Президентът Георги Първанов излезе с 12 идеи за развитие на образованието. Една от тях е електронен регистър и електронен образователен паспорт за всички от 5-годишна възраст до 12 клас. Така ще има актуална информация за образователното и здравословното състояние, както и за миграцията на учениците в училища в страната и извън нея. Предложенията на Първанов са описани в статия, публикувана в сайта на Гражданско сдружение “Алтернатива за българско възраждане”.

В статията се предлага отпадането на ученици да бъде овладяно чрез специална стратегия, която да включва както стимулиращи мерки като отпускане на стипендии, поемане на разходите на учениците за транспорт, храна, облекло, учебници, училищни принадлежности, така и санкциониращи мерки, спрямо родители, които не пускат децата си на училище. Това може да са глоби, спиране на целеви и социални помощи, детски надбавки.

Държавният глава предлага в статията си училища, наречени “Втори шанс”, които ги има като практика в някой европейски страни и чрез които отпаднали от училище ученици завършват образованието си. Коренна промяна на учебния процес, приоритетно изучаване на математика, компютри и езици, ранно откриване на таланти и социални пакети за младите учители в малките и отдалечени селища като жилище, транспорт и храна предлага още Първанов.

Статията на президента е в съавторство с бившия заместник-министър на просветата Кирчо Атанасов, благоевградския кмет Костадин Паскалев, съветника му Андрей Бунджулов и експерти в президентската администрация.

Източник:Дарик

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или