Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пътен възел "Запад" стигна до ул. "Одрин"

Пътен възел "Запад" стигна до ул. "Одрин"

Пътен възел "Запад" почти прекрачи ул. "Одрин" и успоредната на нея железопътна линия в посока ул. "Крайезерна". Кметът Димитър Николов направи поредна проверка на съоръжението, за да се убеди в качеството на строителните дейности.

Пътен възел "Запад" почти прекрачи ул. "Одрин" и успоредната на нея железопътна линия в посока ул. "Крайезерна". Кметът Димитър Николов направи поредна проверка на съоръжението, за да се убеди в качеството на строителните дейности. Довършването на изключително важния обект струва още 7 милиона лева, за които Община Бургас разчита на държавата. Тя вече направи предложение след завършване на проекта официално да бъде променен маршрутът на републикански път I-9, като в него бъде включен и пътният възел.

Досега бяха извършени трудоемките дейности по отчуждаване на имоти, преместване на подземните комуникации, оформяне на подходите, изграждане на подпорните стени и фундаментите /основите/. В момента се строи самият виадукт - мостово съоръжение, което минава над ул. "Одрин". Пътният възел е с ключово значение за създаването на нов околовръстен път, чиято цел е да изведе тежкия транспортен трафик по обходен маршрут, без да влиза в центъра на Бургас, да намали задръстванията, пътните инциденти, шума и отровните емисии във въздуха.

"И в момента се образуват километрични опашки при входа на града. Всяко лято е така, когато половин България тръгне насам. Единственият начин да се премахне тази тапа, е довършването на Пътен възел "Запад". Тогава транзитният трафик няма да минава като сега по бул "Стефан Стамболов" - МБАЛ - "Струга" и да задръства кръстовище "Трапезица", а при входа на Бургас ще завива веднага надясно - периферно на к-с "Славейков" по ул. "Проф. Якимов" - след това през Пътен възел "Запад" ще се излива към "Крайезерна" и оттам ще се включва в път I-9 за Южното Черноморие", каза кметът Николов.

Пътен възел "Запад" е логистично свързан с реконструкцията и разширяването на улица "Крайезерна". За този обект Община Бургас също е представила готов технически проект и очаква държавно финансиране. Заедно Пътен възел "Запад" и "Крайезерна" ще поемат и потока тежкотоварни автомобили, който от десетилетия минава по "Одрин", чиято настилка е в много лошо състояние. Община Бургас не си губи времето, а вече изготвя проект за обновяване на тази също ключова пътна артерия, което ще се изпълни след разтоварването на улицата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега