Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РИОСВ и EVN със спешни мерки във връзка с мъртвите щъркели край Братово

РИОСВ и EVN със спешни мерки във връзка с мъртвите щъркели край Братово

За 2019 г. в екоинспекцията са постъпили 31 сигнала за бедстващи щъркели, информират от екоинспекцията.

Регионалната инспекция по околната среда и водите Бургас извърши незабавна проверка на постъпил сигнал на „зелен телефон“ за трупове на щъркели под електропровода преди с. Братово, през изминалия уикенд. При проверката се установиха 11 умрели щъркела на мястото, посочено в сигнала и още 6 под друг електропровод. Труповете са в различна степен на разлагане, т.е. не може да се определи момента на сблъсъка с електропреносната мрежа. Съгласно разпоредбите на закона за биологичното разнообразие, труповете са оставени на мястото, на което са намерени.

По предложение РИОСВ – Бургас от началото на месец юни, „Електроразпределение юг“ ЕАД към EVN стартира обезопасяване на електропроводи чрез монтиране на устройства против кацане на птици, кацалки, защитни решетки и накладки. В хода на монтажните дейности, експерти от екоинспекцията извършиха проверка в началото на месец юли, на която не са установили умрели щъркели около електропроводите.

Монтажните работи ще продължат до края на месец септември. Електропроводът, под който се установиха труповете на щъркели при последната проверка, не е включен в тазгодишната програма на „Електроразпределение юг“ ЕАД за обезопасяване. РИОСВ - Бургас проведе разговор с ръководството на дружеството за спешното им обезопасяване от където заявиха, че ще предприемат действия.

За 2019 г. в екоинспекцията са постъпили 31 сигнала за бедстващи щъркели, които са настанени в спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора. За спешна и неотложна помощ до настаняването на ранени птици в спасителния център, както и за транспортиране на птиците, РИОСВ - Бургас има активно съдействие на местни доброволци от СНЦ „Зелени Балкани“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега