Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РУО: Бургас е готов за новата учебна година!

РУО: Бургас е готов за новата учебна година!

Илиева: В региона няма глад за кадри!

Бургас е готов за първия звънец на учебната 2018/2019 година. Началото ще бъде дадено в понеделник - 17 септември, тъй като традиционната дата 15-и септември се пада в събота. Към момента всички училища са заявили готовност да посрещнат учениците си. Това съобщи за "PoligrafF" началникът на Регионалното управление на образованието в Бургас - инж. Виолета Илиева.

Ремонтните дейности са приключили в почти всички учебни заведения на територията на региона. В 10 от бургаските училища те ще продължат и в първите дни на учебната година, но без да пречат на учебния процес, увери още инж. Илиева. По думите й, дори там, където има довършителни работи, те би трябвало да приключат в рамките на 10 дни.

"Никъде не очакваме забавяния заради инвестициите, които се направиха през последната една година. 17 млн. евро бяха вложени в образователната инфраструктура, благодарение на европейски програми и на общински средства", посочи началникът на РУО.

Почти всички училища, спечелили финансиране, вече са оборудвани и с шкафчета за лични вещи на децата, коментира още тя. По думите й, доставките продължават с минимално забавяне. Общо 53 учебни заведения в областта, 18 от които в града, ще посрещнат възпитаниците си с условия за олекотяване на раниците.

Колкото до кадровото осигуряване на просветата, на фона на притеснителните статистики в национален мащаб, в Бургас глад за кадри няма. По думите на инж. Илиева това донякъде се дължи на университетите в града, които успяват да смогнат с произвеждането на необходимия педагогически ресурс, включително за предучилищното и началното възпитание и обучение.

"През последните три седмици усилено се назначава учители. Разполагам с информация от началото на седмицата, според която в много малко заведения има вакантни места, които очакваме да бъдат запълнени днес или най-късно в понеделник", допълни инж. Илиева.

Тя посочи, че за разлика от други части на страната, в региона за едно работно място се борят по минимум 4-5 души, а за някои позиции има и до 10 кандидати.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега