Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ректорът на СУ: Основният спор е за приоритети в държавата, не за пари

Ректорът на СУ: Основният спор е за приоритети в държавата, не за пари

С африканско финансиране не се прави европейско образование. Това заяви ректорът на софийския университет проф. Иван Илчев по време на протеста на Алма Матер в Деня на народните будители.

С африканско финансиране не се прави европейско образование. Това заяви ректорът на софийския университет проф. Иван Илчев по време на протеста на Алма Матер в Деня на народните будители. Алма Матер поиска от правителството да отпусне в бюджет 2011 пари за висше образование и наука, сътоветстващи на европейските стандарти. Софийският университет настоя за адекватна субсидия на студент. В момента сумата е малко над 600 лева. Другото искане бе за изготвяне на национален план за развитие на висшето образование, науката и технологиите.  "Подготвяме млади хора на европейско ниво, но те намират реализация извън родината. Академичното ни несъгласие често бива третирано като част от преходните политически конфликти", каза още Илчев. Ректорът допълни, че основният спор не е за пари, а за приоритети в държавата. "Нека пицата да е само една, но да е ясно за кой са големите парчета", коментира още ректорът. Той се закани, че протести ще бъдат организирани, докато правителството не предприеме конкретни действия.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега