Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Речните нива се повишават, МОСВ активира Оперативното звено

Речните нива се повишават, МОСВ активира Оперативното звено

МОСВ активира Оперативното звено. То ще работи в 24-часов режим, включително в почивни и празнични дни, с цел минимизиране на риска от наводнения.

Водните количества на реките в цялата страната са над праговете за високи води, предупреждават от Министерство на околната среда и водите. В по-голямата част от страната почвите са преовлажнени, което е предпоставка за бързо формиране на повърхностен отток. В резултат на прогнозираните валежи, интензивното снеготопене и висока почвена влага се очаква  речните нива в цялата страна да се повишат днес и утре.

До сутринта по високите полета и в Предбалкана дъждът ще е преминал в сняг. През деня ще продължи да вали. Количества 15-35 л/кв.м, в Рило-Родопската област и  в Източна България 30-50 л/кв.м.През следващите две денонощия също ще вали, но по-малко. Количествата в повечето места: нощта срещу вторник и вторник - 5-15 л/кв.м , нощта срещу сряда и в сряда - до 10 л/кв.м, като в северозападните и източните райони ще е почти без валежи.

Повишено внимание се отделя на водосборите на  Искър, Тунджа, Марица, Арда, Места и Струма. В Черноморски басейн се очаква понижението на речните нива да продължи до понеделник, след което в резултат на прогнозирани валежи и високата почвена влага, нивата на реките ще се повишат. По-съществени се очакват да са в водосборите на реките: Провадийска, горното течение на Камчия, Велека и Резовска.

Във връзка с очакваното повишение на речните нива, МОСВ активира Оперативното звено. То ще работи в 24-часов режим, включително в почивни и празнични дни, с цел минимизиране на риска от наводнения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега