Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Родители предлагат отпадане на срока на ученическите карти за градския транспорт

Автор: "PoligrafF", от 05.02.2017 0
През по-голямата част от учебната година лимитът е достатъчен, а през някои месеци дори е излишен.

Родители предлагат отпадане на срока на ученическите карти за градския транспорт. Новият електронен формат дава възможност за 90 пътувания с валидност от 1 месец. След това пътниците могат да заредят допълнителен кредит, като всеки билет се таксува на намалена стойност от 70 стотинки.

През по-голямата част от учебната година лимитът е достатъчен, а през някои месеци дори е излишен. Такъв е случаят с януари т.г., когато извънредната дървена ваканция продължи почти до средата на месеца. Така родителите заплатиха пълна карта, но децата почти не я използваха.

Именно това стана причина бургазлийката Мария Джованова да се обърне към “Бургасбус” и Общински съвет с предложение срокът на картите за ученици да отпадне. Така децата ще могат да изразходват 90-те си пътувания и да презаредят картата си след изчерпването му.

”Този казус ще се повтаря при всяка ваканция на учениците, т.е. ние ще плащаме за пътувания, които няма да се състоят. Аз не съм съгласна да плащам за нещо, което няма да се използва. Същото ще стане и през лятната ваканция, когато учениците няма да пътуват толкова често, но ще са принудени да си купят карта за 90 пътувания”, пише в официалното си писмо до ОбС Джованова.

В случай, че съветниците сметнат отпадането на срока за неподходящо решение на проблема, бургазлийката апелира да се потърси друг вариант, който да не ощетява нито една от страните. От техническа гледна точка би трябвало отменянето на валидността да е възможно. По този начин ученическите карти ще работят като обикновените карти с електронно портмоне, но пътуванията ще се таксуват на по-ниска цена.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или