Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Руското правителство подаде оставка

Руското правителство подаде оставка

Путин анонсира пакет от конституционни промени.

Руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че правителството му подава оставка. В словото си той посочи, че държавният глава е очертал "редица фундаментални промени в руската конституция", като кабинетът трябвало да даде възможност на Путин да ги осъществи, като се оттегли и му остави възможността да взема решенията.

"Когато тези промени бъдат приети, те ще доведат до промяна не само в редица текстове, но и в баланса на властта, като цяло", коментира още Медведев. По-рано руският президент анонсира, че необходимият пакет от реформи трябва да бъде подготвен и осъществен от стабилно правителство, което има готовност да действа. По думите на Путин, самото общество е заявило желанието си за промяна, с която властта трябвало да се съгласи, предава РИА.

Според Путин, Руската федерация трябва да остане президентска република, но правомощията и взаимодействието между държавната и местната власт трябва да бъде разширено. Той изрази съгласието си президентския пост да бъде заеман за максимум от два последователни мандата от едно и също лице, но предложи изискването за уседналост да бъде променено и кандидатите да трябва да са живели в Русия поне 25, вместо сегашните 10 години.

Путин предлага и кабинетът да бъде одобряван от Думата, като президентът да не може да го отхвърля, но да може да го "уволнява" при необходимост. Що се отнася до местната власт, Путин предлага ролята на губернаторите да бъде изрично вписана в Конституцията, като пълномощията на местните управници да бъдат разширени. Държавният глава обяви, че предлага и разширен пакет за стимулиране на младите родители, както и по-ниски данъци за инвеститорите.

Самият държавен глава предложи промените да бъдат подложени на референдум, преди да бъдат приети.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега