Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СДС иска отлагане на по-високата ставка на ДДС върху туризма

Сините настояват ръководството на АПИ да бъде отстранено
СДС иска отлагане на по-високата ставка на ДДС върху туризма

СДС настоява да бъде отложено въвеждането на по-високата ставка върху туризма до месец октомври. Това каза днес лидерът на сините Мартин Димитров.

СДС настоява да бъде отложено въвеждането на по-високата ставка върху туризма до месец октомври. Това каза днес лидерът на сините Мартин Димитров. СДС и Синята коалиция са внесли законопроект за отлагане въвеждането на по-високо ДДС върху туризма. В мотивите си сините посочват, че един от секторите, който би помогнал на България да излезе от кризата е туризма.

„По-разумно беше по-високата ставка да влезе през октомври , за да имаме силен летен туристически сезон. Туризмът е отрасълът, който може да ни извади от кризата и да даде нови работни места в ситуация, когато безработицата в България продължава да се покачва", заяви лидерът на СДС Мартин Димитров.

„Призоваваме кабинета и лично премиера, не само да обещава на туристическия бранш отлагане влизането на ставката, но да го направи наистина. Ние сме готови да бъдем партньор и да го направим заедно, включително сме готови това да е наше предложение и да поемем цялата отговорност", допълни още лидера на сините.

СДС настоя днес ръководството на АПИ да бъде отстранено. Причина за това искане е, че в дейността си Агенцията разрешава препроектиране на инфраструктурни проекти, като по този начин за сметка на изпълнението на проекта, се увеличава печалбата на фирмите изпълнители. „Днес получихме още един сигнал - Прокуратурата започва разследване във връзка с дейността на АПИ , със същия мотив - препроектирането", заяви Борис Марков, член на НИС на СДС.

СДС настоява още председателя на АПИ Божидар Йотов да бъде проверен и за принадлежност към структурите на Държавна сигурност. „СДС повдигна въпроса дали АПИ може да ръководи инфраструктурните проекти на България още преди месец пред министър Плевнелиев, който заяви, че всичко е наред. Само седмица по-късно обаче председателя на ЕК изпрати писмо с констатация, че АПИ няма компетентността и не може да ръководи инфраструктурните проекти на България", допълни още Марков.

„Когато повдигнахме темата целяхме българското правителство да предприеме мерки, но според тях нямаше проблем. Трябваше да дойде писмото на Барозу, за да признаят, че има проблем. Това е така, защото ако има европейско финансиране, отново могат да ни откажат част от европейските средства, а това ще бъде лошо за всички нас. Затова толкова настоятелно искаме да бъдат взети мерки", категоричен бе Мартин Димитров.

На 15 април ще бъде ясно на национално ниво в какви коалиции ще участва СДС по места. Ръководството на СДС заяви, че кандидатурата за президент ще бъде обявена относително рано. „Това ранното издигане на президентската кандидатура е знак, който даваме към обществото, че нашата кандидатура няма да е в следствие на политическа договорки. Това ще бъде принципна кандидатура, личност с авторитет, допълни още Борис Марков.

Преди Националния изпълнителен съвет ръководството на сините и членове на СДС запалиха свещи в памет на жертвите на комунизма.   Тази година за първи път - 1 февруари се отбелязва като Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Панихиди в памет на жертвите на комунизма се отслужиха в храма "Света Неделя" в София, в Бургас, Ловеч и Стара Загора. Представители на СДС поднесоха венци на Мемориала на жертвите на комунизма пред НДК. Тържествен молебен бяха отслужени и в български църкви в Европа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега