Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СТО: Предстоящата криза ще бъде по-сериозна от тази през 2008 година

СТО: Предстоящата криза ще бъде по-сериозна от тази през 2008 година

Роберто Азаведо: "Нито една страна по света не е самодостатъчна, независимо колко могъща и развита е тя".

"Нашите прогнози предвиждат, че рецесията и ръстът на безработицата ще бъдат по-сериозни от тези по време на световната икономическа криза през 2008 година". Това коментира генералният директор на Световната търговска организация - Роберто Азаведо във видеообръщение. По думите му, предстоящият доклад на СТО предвижда рязък спад на световната търговия.

Азаведо категорично заяви, че организацията продължава да работи на пълни обороти, макар и от домашна обстановка, за да се състави план за реакция и намаляване на икономическите последици от пандемията от Covid-19. Той поздрави националните правителства за мерките за подкрепа на икономиката, които предприемат, подчертавайки, че сега е моментът да се положат основите на устойчивото възстановяване на световната икономика, което изисква координирани действия от страна на властите и бизнеса.

"Нито една страна по света не е самодостатъчна, независимо колко могъща и развита е тя. Международната търговия е това, което позволява наличието на ефективни производства и доставки на стоки и услуги, медицинско оборудване и консумативи, храни и енергия, които са необходими за всички ни. Запазването на международната търговия и инвестиционните потоци е от критично значение, за да поддържаме търговските обекти заредени, а цените - достъпни.

Когато здравната криза отмине, именно международната търговия ще позволи на страните да си помогнат, за да постигнем заедно по-бърз и сигурен икономическо възстановяване. Трябва да се погрижим за нашите близки, съседи и за сънародниците си, но човешката солидарност и международното сътрудничество не трябва да остават на заден план. Историята нито ще забрави, нито ще прости, ако не дадем всичко от себе си, за да помогнем на тези, които имат нужда от подкрепа, където и да се намират те", коментира още Азаведо.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега