Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сайтът на НСИ е активен, започва електронното преброяване

Сайтът на НСИ е активен, започва електронното преброяване

Сайтът на НСИ вече работи, страницата е активна. От днес започва електронното преброяване, което ще продължи до 10 февруари.

Сайтът на НСИ   вече работи, страницата е активна. От днес започва електронното преброяване, което ще продължи до 10 февруари. След 10 февруари в къщите ни ще идват преброители. Ако сме се преброили електронно ще трябва да им предоставим персоналния код, с който сме се регистрирали. Ако обаче не сме имали възможност да се преброим през компютъра ще е необходимо да отговорим на всички въпроси от анкетните карти, които ще носят преброителите.

С фалстарт започна демонстративното електронно преброяване на областния управител на Бургас  Константин Гребенаров. В 10 ч. днес той трябваше да се регистрира на www.nsi.bg, с цел популяризиране на електронния начин за даване на данните. Достъпът не беше възможен, заради претоварване. „Това е добър знак- хората предпочитат да се преброят електронно", коментира Гребенаров.

Попълването на електронната карта по интернет отнема около 10 минути, докато класическото преброяване - между 20 и 30 минути. Първите данни от преброяването се очаква да излязат още през април. През 2001 година населението на България е наброявало малко под 8 милиона души.

Всеки преброител, който злоупотреби с лични данни, придобити по време на предстоящото преброяване на населението, ще бъде глобяван с 250 лв. От 2 000 до 6 000 лв. пък ще трябва да платят контрольорите им. За традиционната процедура са привлечени общо 55 000 преброители, които ще се легитимират със служебна карта.

Участието в преброяването е задължително по смисъла на Закона за преброяване на населението и жилищния фонд. В случай на отказ да бъдат преброени, на лицата ще се налагат глоби. Санкцията за лица, които отказват да дадат информация на преброителите е глоба от 120 лева, която не е за домакинство, а е за всеки отделен негов член.

За първи път от НСИ са подготвили специални стикери, които преброителите ще поставят на вратите, в случай, че не открият преброяваните в домовете им. На стикера ще бъдат вписани името и номера на преброителя, ще са отбелязани още часът и датата на посещението и евентуално нова дата, на която той отново ще направи посещение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега