Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Санирането става безплатно за собствениците - държавата ще покрива всичко

Санирането става безплатно за собствениците - държавата ще покрива всичко

Със 180 млн. евро от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще бъдат финансирани мерките за енергийна ефективност в жилищния сектор, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова по време на първия комитет за наблюдение на програмата.

Със 180 млн. евро от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. ще бъдат финансирани мерките за енергийна ефективност в жилищния сектор,съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството ДеницаНиколова  по време на първия комитет занаблюдение на програмата.

С тези средства ще бъдат финансирани изцяло обновителните дейности въввсички многофамилни жилищни сгради, освен панелните и ЕПК. Обновяването насгради, строени по този способ, ще бъде финансирано със средства от държавниябюджет, поясни заместник-министърът.

През новия програмен период собствениците няма да съфинансиратобновяването на техните жилища, подчерта Деница Николова. Националната програмаза обновяване на многофамилните жилищни сгради е изцяло финансирана със средстваот оперативната програма и националния бюджет, допълни тя.

Разработена е процедура, с която от националния бюджет да бъдатдопълнени необходимите средства за осигуряване на 25% съфинансиране от странана собствениците, които вече участват в проект „Енергийно обновяване набългарките домове“, така че да няма неравностойно третиране на бенефициентите,каза още Деница Николова.

Приоритетната ос на ОПРР 2014-2020, по която ще се изпълняватпроектите на 28-те малки града, ще бъде финансирана при определени условия,съобщи заместник-министърът. Трябва да е ясно какъв тип дейности ще бъдатфинансирани с разполагаемите по оста 90 млн. евро и какъв проблем ще бъде решенс тях. Мерките трябва да бъдат съобразени с изискванията и регламентите наЕвропейската комисия, подчерта тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега