Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Светило по детска ортопедия у нас е част от екипа на МБАЛ "Дева Мария"

Автор: "PoligrafF", от 09.11.2011 4
Единственият професор по детска ортопедия и травматология в България - проф. д-р Борислав Владимиров, вече е част от екипа на МБАЛ "Дева Мария", съобщават от лечебното заведение.

Единственият професор по детска ортопедия и травматология в България - проф. д-р Борислав Владимиров, вече е част от екипа на МБАЛ “Дева Мария”, съобщават от лечебното заведение.

От тази година в болницата работят за привличането на хабилитирани лица, с цел  развиване на детската ортопедия и създаване на школа в оперативните техники в града. Присъствието на такъв виден специалист в своята област, ще даде на гражданите на Бургас и региона, възможност да се лекуват при светилата в  областта на ортопедията, категорични са от МБАЛ „Дева Мария”.            

През 2012 година частното лечебно заведение ще стане база за обучение и специализация. Към момента двадесет и двама високоспециализирани и хабилитирани лекари оказват методична помощ в общо осемте отделения на болницата. Проф. Владимиров е първият от тях, който сключва основен трудов договор и започва постоянна работа към болницата.       

Той е републикански консултант, специалист по детска ортопедия и травматология. Той получава висше медицинско образование в Медицинския факултет в София. Въвежда многобройни съвременни оперативни техники в детската ортопедия и травматология, активен деятел е в организацията за намаляване на вродената и предизвиканата дисплазия на тазобедрената става при новородени, разработва нови оперативни методи.

Участва като автор, съавтор и редактор в монографии, учебници и ръководства по ортопедия и травматология(11бр.). Има над 200 научни публикации в наши и чужди списания. Член е на български и международни асоциации по ортопедия и травматология и по детска ортопедия. Избран е за Академик към Българската академия на науките и изкуствата.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или