Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сгащиха 10 катаджии-изнудвачи при спецакция "Палките"

Сгащиха 10 катаджии-изнудвачи при спецакция "Палките"

10 служители на МВР са задържани за получаване на подкупи при спецоперация "Палките", съобщават от пресцентъра на полицията. Групата изнудвала шофьори на автомагистрала „Тракия”.

10 служители на МВР са задържани за получаване на подкупи при спецоперация "Палките", съобщават от пресцентъра на полицията. Групата изнудвала шофьори на автомагистрала „Тракия”.

Операцията с кодовото име „Палките” е на дирекция „Вътрешна сигурност”, осъществена под ръководството на Софийска градска прокуратура и с участието на следователи от НСлС Задържаните са автоконтрольори от групи „Престъпления по пътищата” на областните дирекции на МВР в Пазарджик и Пловдив.

Работата на дирекция „Вътрешна сигурност” продължила повече от месец, като са установени над 1 000 случая на корупционни действия. Изнудваните били български и чуждестранни шофьори. Групата създала „стройна организация” - изунудвала за пари спрените водачи, като забавяла проверката на документите им.

В хода на действията по разследването са извършени обиски и претърсвания. У част от полицейските служители /общо 8 от Пазарджик и двама от Пловдив/са намерени вещи и предмети, съотносими към делото. На полицаите – Г.Г. /38 г./, И.С. /43 г./, И.А. /38 г./, И.Д. /38 г./, М.Е. /38 г./, П.К. /43 г./, П.М. /40 г./ и С.И. /38 г./ от Пазарджик, З.Т. /58 г./ и Н.С. /45 г./ от Пловдив ще бъде постановена мярка „задържане под стража” за 72 часа оп образуваното досъдено производство.Работата по изясняването на корупционната схема продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега