Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седем от контактните лица на 17-годишното момче с коронавирус са ученици

Седем от контактните лица на 17-годишното момче с коронавирус са ученици

17-годишното момче, което е с положителна проба за covid-19, е син на пациента от Карнобат. Това стана ясно на редовния брифинг на Общинския кризисен щаб в Бургас. По предварителни данни контактните му лица са 7 на брой.

17-годишното момче, което е с положителна проба за covid-19, е син на пациента от Карнобат. Това стана ясно на редовния брифинг на Общинския кризисен щаб в Бургас. По предварителни данни контактните му лица са 9 на брой, 7 от които са ученици. Младежът е проявил клиника вчера. Прегледан е и от инфекционист от Айтос. Не е настанен в болница. Наложена му е 28-дневна карантина, а на контактните лица - 14-дневна. Към момента в УМБАЛ Бургас са настанени 4-ма пациенти - една жена и трима мъже. Жената е в добро състояние, предстоят двете проби и ако те са отрицателни, ще бъде изписана, коментира др Миразчийски. Единият от мъжете е в много добро състояние. За другите двама – единият пациент от село Манолич беше в по-лошо състояние, започнахме терапия с хлорохин и днес няма температура, продължава да е на това лечение и се надяваме на добър край. Четвъртият пациент е от Карнобат – той е в стабилно състояние, но не бих казал, че се подобрява. Състоянието му е такова, каквото беше преди 4 дни. Има дихателна недостатъчност, но не е тежка“, добави д-р Миразчийски.Община Бургас осигурява тестване на служителите в бургаската Бърза помощ. Те са приблизително 100 души - медицински и немедицински персонал. На два пъти през следващите дни ще им бъдат направени ПиСиАр тестове, за да се установи има ли положителни проби за коронавирус при тях. Това съобщи кметът Николов след днешното заседание на Общинския кризисен щаб. Беше взето решение да се обезпечат и петте диализни центъра на територията на област Бургас, държавни и частни, тъй като 200 пациента ползват техните услуги постоянно. Заради високия риск от заразяване на медицинския персонал, а той е изключително ограничен и често в пенсионна възраст, Щабът реши изцяло да ги обезпечи с предпазни материали и дрехи.Обновена към 14:15 часа!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега