Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Селфи манията е взела 259 жертви

Селфи манията е взела 259 жертви

По-голямата част от жертвите са мъже.

Селфи* манията е взела 259 жертви от октомври 2011-а до ноември 2017-а година. Това показва изследване на екип индийски учени от Ню Делхи. Най-екстремни автопортрети с фатален край са си направили жителите на Индия, Русия, САЩ и Пакистан, предава CNN.

По-голямата част от жертвите са мъже. Те представляват около 72% от всички документирани случаи. Обикновено става дума за млади мъже, под 30-годишна възраст. Смята се, че те са по-склонни към рискови постановки като селфи на ръба на скала или висока сграда. За разлика от тях, дамите, които по начало си правят повече селфита, обикновено избират по-безопасни и семпли начини да се заснемат.

Водеща причина за селфи смърт е удавянето, като най-често става дума за падане от лодка или попадане в силно течение. На второ място се нареждат т.нар. "транспортни" инциденти - селфи с приближаващ влак, например. Едва на трето място откриваме височинната травма.


* Макар че вероятно няма притежател на смартфон, който да не си е правил селфи, нека все пак обясним, че селфито е вид автопортретна снимка, заснета най-често с телефон или любителски фотоапарат. В кадъра, който заснемате сами, може да бъдете сами или с близки, приятели, на фона на популярна дестинация, или на стената в хола, например.

Смята се, че първото селфи е направено от химика и металург Робърт Корнелиус през далечната 1839 година, която се счита и за най-ранния запазен американски портрет. Княгинята Анастасия Николаевна пък била една от първите тийнейджърки направили си селфи.

Тези снимки станаха много популярни с навлизането на социалните мрежи в ежедневния ни живот. Те са предпочитания “жанр” на популярни личности, звезди от киното и музикалната индустрия, проводник на идеи в кампании и т.н.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега