Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Семир Абумелих: В Родилно отделение и Неонатология са взети крути мерки

Автор: "PoligrafF", от 24.03.2020 0
Усилено се работи в бургаската университетска многопрофилна болница „Дева Мария“ за осигуряване на свръх условия за сигурност на персонал и на пациенти. „Уверявам нашите родилки, да не се притесняват за себе си, нито за децата си. В Родилното отделение и Неонатология са взети крути мерки“. Това обяви в живо включване във фейсбук собственикът Семир Абумелих.

Усилено се работи в бургаската университетска многопрофилна олница „Дева Мария“ за осигуряване на свръх условия за сигурност на персонал и на пациенти. „Уверявам нашите родилки, да не се притесняват за себе си, нито за децата си. В Родилното отделение и Неонатологията са взети крути мерки“. Това обяви в живо включване във фейсбук собственикът Семир Абумелих.

Както вчера Ви информирахме лечебното заведение въведе драконови мерки с цел избягване на заразяване с COVID-19.

Болницата монтира павилионна система, в която обособи кабинет за първоначален филтър. През него ще минава абсолютно всеки, който желае да влезе на нейната територия, а лекар ще преценява дали пациент или служител има признаци на заразяване с Covid-19. При съмнение болният ще бъде отделен от общия поток с цел избягване пренасянето на евентуална зараза. Мярката е взета като част от противоепидемичния план на ръководството на УМБАЛ „Дева Мария“, чиято цел е болницата да остане зона, свободна от коронавирус.

„Вече втори ден работим усилено да осигурим свръх условия за сигурност на персонала и на пациенти, които постъпват в УМБАЛ „Дева Мария”. За тази цел изведохме и една част от Спешното отделение, направихме един санитарен филтър, който ще бъде обособен с термокамера, с персонал и оборудване, за да можем още от началото при входа на влизането в болницата да проверяваме и персонала, и пациентите. В случай, че има някакво съмнение за коронавирус да можем да вземем съответните мерки, така както са дадени от Националния и Местния щаб. Това мисля, че е изключително полезно специално за нашия персонал, защото хората тук си прекарват деня и всеки е притеснен. А такъв вид мерки дават сигурност на хората, че работното място е обезопасено”, коментира Семир Абумелих.

 

Публикувахте от Семир Абумелих в Вторник, 24 март 2020 г.

Той коментира, че вече са осигурени предпазни маски и дрехи за всички работещи в болницата.

“Маски ни даде държавата. Имаме очила, закупихме и допълнително предпазни средства. Едновременно обаче, съобразявайки се с това, че ние не сме по-различни от останалите, сме отделили целия терапевтичен етаж в пълна готовност за коронавирус. Ако се случи случката можем да отделим 7 реанимационни легла и 45 отделни легла, където да изолираме хората. Мисля, че по този начин влизаме в концепцията и на Националния щаб, както и в различни световни концепции“, допълни Абумелих.

По думите му сега не е времето на делене.„Няма и не е правилно да се делим на частни, държавни и общински болници. Това няма никакво значение! Има значение само едно – задачата, която стои пред нас“. Той увери националния щаб, че УМБАЛ „Дева Мария” е в пълна готовност да съдейства за борбата с пандемията.

„Ако имате нужда от нещо, ние сме насреща. Животът продължава! Коронавирусът ще приключи рано или късно. Дайте да мислим за по-нататък.”, завършва своето видеообръщение Абумелих.

 

 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или