Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Славейков" през 2013-а с нови паркинги и санирани детски градини

"Славейков" през 2013-а с нови паркинги и санирани детски градини

1 200 000 лв. ще бъдат инвестирани в пътната поддръжка в ж. к. "Славейков" през 2013 г. 800 000 лв. от тях ще бъдат вложени в изграждане на нови паркинги и обособяване на улици с паркоместа, останалите - за възстановяване на улични настилки. Така ще се освободят тротоарите от автомобили и ще се реши до голяма степен един от основните проблеми в "Славейков".

1 200 000 лв. ще бъдат инвестирани в пътната поддръжка в ж. к. "Славейков" през 2013 г. 800 000 лв. от тях ще бъдат вложени в изграждане на нови паркинги и обособяване на улици с паркоместа, останалите - за възстановяване на улични настилки. Така ще се освободят тротоарите от автомобили и ще се реши до голяма степен един от основните проблеми в "Славейков". Това заяви зам.-кметът Атанаска Николова по време на обществено обсъждане на новия проектобюджет на Община Бургас с жители на комплекса.

Атанаска Николова припомни, че само за 2012 г. в "Славейков" са изградени три нови паркинга - до спортна зала "Младост", до СОУ "Константин Преславски" и до СОУ "Димчо Дебелянов" с общо над 120 паркоместа. Новите паркинги ще бъдат обособени в пространствата между бл. 58 и хипермаркет Технополис, зад II РУП - Бургас, зад бл. 41, до бл. 51, бл. 161 и разширение на паркинг до бл. 63, бл. 70 и бл. 64. Предстои проектиране и изграждане на 2 нови улици с паркоместа в комплекса - до бл. 119 и между бл. 49 и 152.

През 2013 г. ще бъдат санирани и обновени детските заведения в комплекса. Мерки за енергийна ефективност - дограма, топлоизолация, хидроизолация, отоплителни системи, соларни панели, на обща стойност около 2 000 000 лв. ще бъдат въведени в ОДЗ "Звънче", ОДЗ "Иглика", ОДЗ "Райна Княгиня" и ОДЗ "Моряче" по ЕКО Фонд и ОДЗ "Брезичка" и СОУ "Димчо Дебелянов" по Фонд "Козлодуй". Отделно от това, 70 000 лв. ще бъдат вложени в ремонт на тротоарните площи около и пред дворовете на детските заведения в "Славейков" за удобство на родители и деца.

В края на месеца ще видите и първите реални резултати от работата по мегапроекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", изпълняван от Община Бургас. Тогава ще влязат в експлоатация 67 - те нови еко автобуси с марката "Соларис", закупени по проекта, сподели зам.-кметът Атанаска Николова. Продължават и процедурите по реализиране на един от важните проекти на Община Бургас, касаещи голяма част от жителите на комплекса - пробива на ул. "Янко Комитов" към ул. "Струга".

В момента единствената връзка на "Славейков" с комплексите "Възраждане" и "Меден рудник" е по бул. "Стефан Стамболов".  Идеята е новият подход да освободи до голяма степен тежкия трафик към комплекса и да осигури по-доброто обслужване на новата търговска зона край ж. к. "Славейков", където работят хиляди хора. Други дейности, които предвижда бюджет` 2013 за "Славейков" са свързани с подмяна на парковата мебел в градинката и около футболното игрище зад блок 1 и изграждане на нова спортна площадка до блок 16.

На въпросите, поставени от жителите на "Славейков" отговаряха още териториалният директор Мария Михалева, омбудсманът Таньо Атанасов, зам.-управителят на "Бургасбус" Любомир Атанасов, представители на поддържащите фирми и общински съветници. Присъстващите поискаха още паркоместа, изграждане на преграда между двете улични платна на бул "Янко Комитов" и безопасна пешеходна връзка между "Славейков" и "Изгрев". Днес, 05 февруари, публичните дискусии на проектобюджета за 2013 г. продължават в центъра на териториална дирекция "Възраждане" - "Меден рудник" от 18.00 часа в Спортна зала "Никола Станчев".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега