Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След бурни дебати цената на билетчето за градския транспорт в Бургас остава непроменена

След бурни дебати цената на билетчето за градския транспорт в Бургас остава непроменена

Темата изнерви и кмета, и съветниците.

Билетчето за градския транспорт отново бе на дневен ред в Общински съвет. Този път обаче цената бе атакувана не от БСП, а от НФСБ. Темата отново разгорещи страстите в залата, като след повече от час дебатите бяха прекратени по предложение на Георги Дражев.

Докладната бе дело на Ивайло Вагенщайн. В нея той предлага билетчето отново да стане 1 лев, а абонаментните карти да поевтинеят. Заедно с докладната съветникът бе входирал и петиция с близо 1200 подписа.

"Да не мислите, че общината, ръководството на Бургасбус и аз като кмет сме се запънали като магаре на мост и не искаме да намалим цените? Разчетите показват какви да бъдат те, а разчетите се правят от специалисти, с дипломи за висше образование", остро коментира кметът Димитър Николов.

В рамките на дебатите Вагенщайн отстъпи като предложи цените да бъдат свалени експериментално за период от 3 месеца. Мнозинството от ГЕРБ атакува идеята като несериозна и безотговорна. Самият съветник пък бе обвинен в предизборен популизъм.

Константин Бачийски също взе думата, като коментира, че за намаляване на билетчето можело да се говори след като влязат новите електробуси, които би трябвало да оптимизират разходите на дружеството. По думите му, в "Бургасбус" имало нужда и от оптимизиране на персонала.

В крайна сметка "за" намаляването на билетчето гласуваха едва 11 съветници. 20 бяха "против", а 11 се въздържаха. Предложението не мина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега