Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След вчерашната спецакция: Двама са задържани за крупни кражби на пари, злато, цигари и алкохол

След вчерашната спецакция: Двама са задържани за крупни кражби на пари, злато, цигари и алкохол

Двамата мъже са осъждани, като единият от тях е реабилитиран.

След вчерашната масирана спецакция в Бургас, в ареста са двама 40-годишни бургазлии, заподозрени в кражба в особено големи размери. И срещу двамата са повдигнати обвинения. В момента с прокурорско постановление срокът на задържането им е удължен до 72 часа. Предстои внасяне на искане за постоянни мерки „задържане под стража” в Бургаския окръжен съд.

Това съобщиха на пресконференция директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, административният ръководител на Окръжна прокурора – Бургас Георги Чинев и наблюдаващият прокурор Мануел Манев.

Разследването срещу двамата мъже продължило близо половин година. Според събраните срещу тях данни, те се смятат за извършители на четири отделни кражби, предмет на които били парични суми, цигари и алкохол, както и над 6,5 кг  златни накити, всичко на обща стойност около 325 000 лв.

При три от кражбите са разрушавани стени за проникване в помещенията, а в два от случаите - за разрязване на металните каси за съхранение е използван специфичен режещ инструмент с газ пропан-бутан и кислород.

Обектите, набелязвани от извършителите, били основно складове с голям дневен оборот, съхраняван в търговските обекти, но също и заложна къща, от която е откраднато и крупното количество злато. „Ударите” са извършвани в периода от май 2017 до юни 2018 г. в обекти, разположени на територията на Айтос и Бургас.

Характерно за документираните до момента случаи е прецизното предварително разузнаване на обектите от извършителите. Те имали изключително организирана  добра логистика и успявали бързо да се освободят от откраднатите вещи, съобщи директорът на ОДМВР – Бургас. Според него, мъжете са действали в условията на висока конспиративност, което наложило работата по неутрализиране на действията им да продължи близо шест месеца.

По думите на наблюдаващия прокурор Мануел Манев кражбите са осъществявани след разбиването на стените на обектите, посредством специални устройства за заглушаването на СОТ – системите. След елиминирането им, извършителите  пристъпвали към рязане на касите.

Вчера полицейските служители претърсили седем обекта, като работата по събиране на доказателства и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава. Проверява се и информация за престъпления, извършени на териториите на други области, както и извън страната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега