Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Станишев: ГЕРБ излъгаха във всички свои обещания

Автор: "PoligrafF", от 26.04.2011 0
ГЕРБ излъгаха във всички свои обещания. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев на пресконференция. Той обяви, че социалистите отново излизат на протест на 1-ви май. „Поканени са всички хора, които разбират, че е необходима политическа промяна, за да се промени ситуацията и в икономиката, и в социалния живот”, заяви лидерът на БСП.

ГЕРБ излъгаха във всички свои обещания. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев на пресконференция. Той обяви, че социалистите отново излизат на протест на 1-ви май. „Поканени са всички хора, които разбират, че е необходима политическа промяна, за да се промени ситуацията и в икономиката, и в социалния живот”, заяви лидерът на БСП.

Той изтъкна, че единственото обещание, което е изпълнил премиерът Борисов, е обявяването на Разпети Петък за почивен ден. Във всички останали предизборни и следизборни обещания ГЕРБ се провали. Сергей Станишев изрази възмущението си от бюджетната прогноза на управляващите за 2012-2014г., в която се предвижда замразяване на доходите до 2013г. „Това звучи като гавра на фона на случващото се в страната, когато хората все по- трудно оцеляват”, заяви председателят на БСП. Той разкритикува управляващите заради неспособността им да се преборят със сивата икономика и контрабандата. „Цялата тежест от кризата се стоварва върху гражданите”, отбеляза Станишев.

Според него именно хората плащат сметката за некомпетентността, некадърността и корупционните практики на правителството на ГЕРБ. „БСП подновява искането си за оставка на финансовия министър и на неговия екип. Кризата се задълбочава заради правителството. То натиска икономиката надолу”, заяви членът на ИБ на НС на БСП Георги Кадиев. Социалистите прогнозираха, че ще има провал на приходната част и актуализация на бюджета в края на годината. Според Кадиев най-сериозен проблем има с корпоративния данък, което е признак, че икономиката не върви в правилна посока. По думите му са налице сериозни проблеми в ДДС от сделки в страната.

Проблеми има и в събираемостта на социалните осигуровки, защото все повече фирми влизат в сивия сектор. Според социалистите са нужни кадрови и структурни промени в приходните агенции. „Продължаваме да настояваме парламентът да разгледа спешни мерки за компенсиране на доходите на хората. Без политика на социално подпомагане и покачване на доходите не можем да говорим за конкурентноспособност и да бъдем средноевропейска държава”, заяви Станишев.

Лидерът на БСП изтъкна, че заради политически интереси се подменят правилата за функциониране на парламентарната антикорупционна комисия. Според Станишев целта на мнозинството е депутатът от ПГКБ Бойко Великов да не бъде председател на комисията до изборите. Така ще може да се прикриват сигнали за корупция при управляващите и комисията да се употреби за атаки срещу опозицията. „Толкова нагло използване на комисията за партийни нужди не е имало”, възмути се Станишев. Той обяви, че социалистите ще запознаят ЕК с проблема. Лидерът на БСП прогнозира, че този въпрос ще има негативно отражение върху летния доклад по правосъдие и вътрешни работи за България. Членът на ИБ на НС на БСП Михаил Миков напомни, че беше прекратена проверката по случая с финансирането на сдружение ГЕРБ.

Той постави и въпроса защо не се попълва квотата на Народното събрание във ВСС. Миков обърна внимание, че България попада в лоша ситуация с оглед на разговорите между Саркози и Берлускони за Шенген. Според депутата от ПГКБ пропуските на българското правителство да осигури политически влизането на България в Шенген са неоснователни. Миков изтъкна, че правителството  на ГЕРБ трябва да защити българските интереси и да даде ясен отговор на два въпроса – кога страната ни ще стане пълноправен член на Шенген и каква е българската позиция за евентуални промени с шенгенската система.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или