Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартираха обсъжданията на Бюджета на Бургас за 2019-а

Стартираха обсъжданията на Бюджета на Бургас за 2019-а

От БСП обвиниха Общината, че представя намерения без конкретни данни.

В сряда стартираха обществените обсъждания на проектобюджета на община Бургас за 2019-а година. Първата среща на администрацията с обществеността по традиция се проведе в НХК. Интересът обаче не бе голям.

Припомняме Ви, че предварителната рамка на бюджета бе 253 млн. лева. Като акценти в програмата от администрацията са определили образованието, екологията и подкрепата към бизнеса. В списъка със задачи на Общината влиза реализирането на редица стари проекти, както и нови начинания, свързани с подобряването на образователната и пътната инфраструктура.

Според председателя на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов обаче, проектобюджетът представлява по-скоро "намерения", отколкото конкретни данни за разчетите, които администрацията е направила за парите си тази година.

Той, заедно с общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Кирил Петков, присъстваха на обсъждането снощи и коментираха пред медии, че то "за поредна година е преминало на празна зала", отправяйки въпроса защо се организира такова обсъждане, когато на практика то се оказва само проформа.

"Няма как при липсата на публикуван проект на бюджет на община Бургас за 2019 г. да очакваме пълна зала с граждани, които да задават въпроси, при положение, че нямаме две публикувани числа, които да сравняваме", коментира общинският съветник Чанко Мирчев.

По думите му, на лице е нарушение, тъй като Общината не представяла подробен разчет в цифри, както трябвало по закон. Нямало и информация за обектите, включени в капиталовата програма, както и методиката, прилагана при подбора им.

Следващата редовна среща от общественото обсъждане е днес, от 18:00 часа в ж.к. "Меден рудник". Домакин е зала "Никола Станчев". Засега няма насрочени дати за срещи в съставните селища на града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега