Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира изследване на образователната мобилност в България

Стартира изследване на образователната мобилност в България

Стартира изследване на образователната мобилност в България, съобщават от Националния статистически институт. В периода до 28-и ноември ще бъдат препитани около 30 000 лица на възраст между 18 и 34 навършени години, които ще отговарят на въпроси относно придобитите степени на образование, престоя си в чужбина с цел образование/обучение и т.н.

Стартира изследване на образователната мобилност в България, съобщават от Националния статистически институт. В периода до 28-и ноември ще бъдат препитани около 30 000 лица на възраст между 18 и 34 навършени години, които ще отговарят на въпроси относно придобитите степени на образование, престоя си в чужбина с цел образование/обучение и т.н.

Изследването има за цел да отговори на националните и европейски потребности от информация за студентската мобилност, с оглед постигане на една от приоритетните цели залегнали в стратегия „Европа 2020“, а именно 20% от завършващите висше образование в ЕС да сa имали период на обучение в друга страна.

Резултатите ще могат да бъдат използвани, както за формиране на адекватни политики в областта на образователната система, така и за ориентиране на студентите относно възможностите и предимствата от период на обучение в друга страна.

По данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) през  2012 г. най-голям е броят на българските студенти в Обединеното кралство - 7 405 и Германия - 7 195, следвани от Австрия, Франция, Испания и Нидерландия - с по около 1 700 български студенти.

У нас пък се обучават най-много студенти от Турция, Гърция и Македония. Почти половината (45.9%) от всички чуждестранни студенти у нас се обучават в специалности в областта на здравеопазването.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега