Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стойновски: Плащаме 650 хил. лева, а улиците са затрупани със сняг

Стойновски: Плащаме 650 хил. лева, а улиците са затрупани със сняг

Ваклин Стойновски за пореден път изрази недоволството си, предизвикано от "несправянето на общинската администрация" със снежната ситуация в Бургас.

Ваклин Стойновски за пореден път изрази недоволството си, предизвикано от "несправянето на общинската администрация" със снежната ситуация в Бургас. В писмото си до медиите, общинският съветник засяга и други проблеми. „PoligrafF”  поставя цялото писмо без каквато и да е редакционна намеса:           

До свободните медии в гр. Бургас            

Уважаеми съграждани,              

Днешният сняг за пореден път ни направи свидетели на несправянето на общинската администрация с контрола върху фирмите, задължени с обслужващи дейности на територията на Община Бургас.            

За 2011 г., средствата за дейностите по чистотата в град Бургас бяха увеличени с близо 2 млн. лв. В това число влиза и увеличените за зимно поддържане и снегопочистване на уличната мрежа в гр.Бургас – от 300 хил. лв на 650 хил.лв. Тоест, тази година вие и аз ще платим 650 хил. лв., за да не бъдат улиците в днешното състояние.            

Въпреки драстичното вдигане на средствата, фирмата задължена с тази дейност, не върши работата, за която и се плаща. Виждате тотална липса на страх от контрол във фирмите изпълнители. Това най-ясно си проличава в ден като днешния – заледени и заснежени улици. Едва в средата на деня излязоха снегопочистващите машини, когато ситуацията е станала неконтролируема. За жалост, в момента гледката е следната: затрупани със сняг улични артерии и множество граждани изпаднали в невъзможност да стигнат там, за където са тръгнали. За това ли плащаме всички ние?            

Липсата на контрол от администрацията видяхте и при старта на „Детелината” – забавиха строителството с цели две седмици.            

Ремонтът на главните улици е не по-малко нагледен пример за липса на капацитет и решителност в общинската администрация.  

Проточилият се ремонт на централната пешеходна зона е „венец” на несъстоятелността на сегашното управление. Вече 6-и месец продължават ремонтните дейности, превърнали се в издевателство върху нервите на гражданите. Как успяха да направят тръжните изисквания така, че да им отговаря само един производител на плочки, а не можаха да поставят условие за повече работещи и по-кратък срок на изпълнение?              

 С уважение,            

 Ваклин Стойновски

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега