Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стотици социалисти отбелязаха Деня на труда в Бургас

Стотици социалисти отбелязаха Деня на труда в Бургас

Стотици социалисти се събраха в Бургас и екзалтирано приветстваха 1 май - Международния ден на труда и традиционния митинг на левицата. Шествието по случай празника тръгна от централата на социалистите на улица „Фердинандова” и премина през центъра на града до Морската градина.

Стотици социалисти се събраха в Бургас и екзалтирано приветстваха 1 май - Международния ден на труда и традиционния митинг на левицата. Шествието по случай  празника тръгна от централата на социалистите на улица „Фердинандова” и  премина през центъра на града до Морската градина.

На сцена „Охлюва” слово произнесе водачът на листата на КБ за Бургаска област инж. Димчо Михалвски. „Днес всички ние празнуваме правото на труд, правото на живот и солидарността между хората. Трябва да вдигнем глави, защото трудът е наше изконно право”, заяви водачът на листата на КБ Димчо Михалевски.

„Щастлив съм, че тук в Бургас, в това прекрасно време, ще можем да си кажем няколко думи , които да стоплят сърцата и душите на хората, и съм сигурен че ще вдъхнем увереност, защото всички днес имаме нужда от нея. Правото на труд е изконно и защитено по конституция и всички трябва да вдигнем глава, и да успокоим духа си, да можем да кажем стига… повече не може така… трябва да има работа и бъдеще за всички нас и децата ни”, допълни Михалевски.

Той припомни, че  в програмата на Коалиция за България е залегнало възстановяването на поне 250 000 работни места от загубените над 400 хил. през последните години. „Така ще дадем сигурност на младите, че могат да работят и отглеждат децата си тук. Да гарантираме на родителите си достойните старини”, заяви още Димчо Михалевски.

Общинският лидер на  БСП в Бургас и четвърти в листата Павел Маринов припомни, че преди години 1 май е бил голям празник за града под мотото „Бургас, морето и трудовите му хора”. „ За съжаление трудовите хора пооредяха, а някои сектори изчезнаха ”, посочи Маринов.От сцената Димчо Михалевски даде тон и изпя заедно с публиката трудовата песен „Дружна песен днес да екне”.    

След митинга, концерт  изнесе ансамбъл „Странджа”. 

Още  снимки от събитието може да намерите на официалната ни фейсбук страница!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега