Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Събират проектни предложения по програмата за трансгранично сътрудничество с Турция

Автор: "PoligrafF", от 16.11.2015 0
От българска страна в разработването и изпълнението на съвместни проекти в трансграничния регион са допустими областите Бургас, Ямбол и Хасково, а от турска - провинциите Одрин и Къркларели.

Стартира приемът на проектни предложения по Програма Интеррег – ИПП за трансгранично сътрудничество България-Турция, съобщават от регионалното министерство. Над 11 млн. евро са средствата за проекти между двете държави по първата Покана, която обявяват днес Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството по въпросите на Европейския съюз на Република Турция. Програмата е съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ II на Европейския съюз.

От българска страна в разработването и изпълнението на съвместни проекти в трансграничния регион са допустими областите Бургас, Ямбол и Хасково, а от турска - провинциите Одрин и Къркларели.

Проектните предложения се набират по две от приоритетните оси – „Околна среда” и „Устойчив туризъм”. Сред специфичните цели са предотвратяване и смекчаване на последиците от природните и предизвиканите от човека бедствия в трансграничния район, подобряване на капацитета за опазване на природата, устойчиво използване и управление на общите природни ресурси чрез съвместни инициативи, повишаване на туристическата привлекателност чрез по-добро използване на природното, културното и историческото наследство и свързаната с него инфраструктура, развитие на общи туристически дестинации и увеличаване на работата в мрежа за развитие на устойчив туризъм чрез инициативи за трансгранично сътрудничество.

Целта на програмата е подобряване на трансграничното сътрудничество между двете държави и укрепване капацитета за трансгранично сътрудничество между България и Турция в областта на опазването на природата и устойчивия туризъм, което ще доведе до подобряване на териториалното сближаване в Европа.

Кандидатите ще могат да подават проектни предложения за финансиране на меки мерки и инвестиционни проекти. Минималната стойност на проектите за меки мерки е 50 хил. евро, а максималната – между 100 хил. евро и 120 хил. евро, в зависимост от специфичните цели. За инвестиционните проекти минималната стойност е 250 хил. евро, а максималната, в зависимост от специфичните цели, е между 400 хил. евро и 600 хил. евро.

Крайният срок за кандидатстване е 17:30 часа българско време на 16-ти март 2016 г. на адреса на Съвместния секретариат на програмата на ул. „Патриарх Евтимий” № 2 (ет. 3, офиси 88, 89, 90, 91) в Хасково.

Пълният пакет документи с насоките за кандидатстване, е публикуван на следните интернет страници: ipacbc-bgtr.eu; ab.gov.tr; government.bg; eufunds.bg. В следващите месеци ще бъде организирана и проведена информационна кампания за кандидатите на територията на Република България и Република Турция. Датите и местата на провеждане на информационните събития ще бъдат обявени на интернет страницата на Програмата.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или