Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съветници искат нов облик на двора на ОУ "Любен Каравелов"

Съветници искат нов облик на двора на ОУ "Любен Каравелов"

Докладната е внесена за разглеждане от представителите в местния парламент проф. Севдалина Турманова, инж. Виолета Илиева, Калояна Живкова и Димчо Грудев.

Общински съветници предлагат през настоящата година да бъде извършена цялостна реконструкция на двора на ОУ „Любен Каравелов”. Докладната е внесена за разглеждане от представителите в местния парламент проф.Севдалина Турманова, инж. Виолета Илиева, Калояна Живкова и Димчо Грудев.

Училище "Любен Каравелов", което се намира в ж.к.„Възраждане”,  е едно от най-старитеучилища в града. Построено е през 1929 г. като начално училище, а през1932 г. се разкрива прогимназиален курс.

„През месец април предстои тържественото честване на 90-годишнинатаот създаването му. Подготвени са поредица от събития, в които ще се включатнастоящи и завършили ученици. Много от тях са прочули Бургас и България съссвоите знания и таланти по цял свят”, припомнят съветниците.

Сега в ОУ „Любен Каравелов” се обучават 533 ученици от 1. до7. клас.Училището е с богати традиции в областта на спорта, музиката,изобразителното и театрално изкуство. Повече от 20 години съществуват паралелки с усилено изучаванена изобразително изкуство и хореография. Под формата на ФУЧ работят театралнашкола и вокална група.Училището работи и по образователни проекти в партньорство сПолша, Италия, Румъния, Гърция, Турция, Испания, Хърватия, Германия.

През месецмай в ОУ „Любен Каравелов“ ще се проведе среща по Проект „Еразъм +“ с партньориот Италия, Румъния, Турция, Испания, Хърватия.Новата учебна 2019/2020 г. училището посрещна своите ученицис изцяло обновен първи етаж на сградата – класни стаи и коридори.Поетапно ще се обновят всички помещения, но най-неотложни саремонтът на прилежащия училищен двор и ограда.

"От около половин век те не саподлежали дори на частична реконструкция. Към момента терените са неравни,реално неизползваеми за спорт. Училището разполага с готов проект за обновяване на дворнотопространство, което да отговаря на съвременните европейски изисквания заучилищен спорт и безопасност на учениците", посочват съветниците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега