Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът постанови постоянен арест спрямо обвиняем за грабеж при заседание по Skype

Съдът постанови постоянен арест спрямо обвиняем за грабеж при заседание по Skype

Грабежът е извършен на 17 март в кв. "Победа".

Във връзка с извънредното положение у нас, Бургаският районен съд въведе временна организация на работата си, съгласно която, мерките за неотклонение и делата по Закона за здравето за принудително настаняване и лечение се гледат чрез видеоконферентни връзки.

Такава мярка бе гледана днес. Съдът постанови "задържане под стража" спрямо обвиняем за грабеж. Делото бе гледано дистанционно чрез „Skype“ със следствения арест към Затвора – Бургас.

Според обвинителния акт, грабежът е извършен на 17 март в кв. "Победа". Прокуратурата смята, че обвиняемият е отнел мобилен телефон „Iphone 7“ от собственика му, като употребил за това сила – ударил в главата пострадалата и я съборил на земята. От Държавното обвинение уточняват, че престъплението, за което мъжът е привлечен като обвиняем, е „тежко“ умишлено престъпление по смисъла на закона, като за него се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години.

Според Бургаския районен съд „настоящото разследване е в начална фаза, но събраните до момента доказателства са достатъчни, за да се обоснове предположение за извършване на престъплението, посочено в искането и за евентуалната съпричастност на обвиняемия към него“.

В своите мотиви за вземането на най-тежката мярка за неотклонение, съдът прецени наличието на опасност от укриване на обвиняемия или извършване на престъпление, въз основа на обективни данни по делото за личността му. 

"М.Ш. е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, възползвал се от пострадалата в момент, в който е била сама и беззащитна и деянието е извършено в изпитателния срок на друго осъждане.“ Съдът характеризира евентуалния извършител на подобно деяние, като личност, със завишена степен на обществена опасност.

„Начинът на извършване на конкретното деяние демонстрира пренебрегване на общоприетите норми на поведение, накърняващи честта и достойнството на личността и неспазване на установения в страната правов ред“, се казва още в мотивите.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок пред въззивна инстанция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега