Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

С 2,5 млн. лв. ще бъде модернизирано пристанището на Несебър

С 2,5 млн. лв. ще бъде модернизирано пристанището на Несебър

Чрез съдействието на народните представители Димитър Бойчев и Иван Вълков, както и активната работа на ПП ГЕРБ-Несебър по организиране на редица важни срещи, до броени седмици ще започне модернизирането на държавното пътническото пристанище в Несебър.

Чрез съдействието на народните представители Димитър Бойчев и Иван Вълков, както и активната работа на ПП ГЕРБ-Несебър по организиране на редица важни срещи, до броени седмици ще започне модернизирането на държавното пътническото пристанище в Несебър.

Субсидията е над 2.5 милиона лева от държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура”. Според специалистите ремонтът е крайно необходим, тъй като част от конструкциите са на последни издихания. Предвиждат се сериозни строителни дейности по вълнолома, кейовата стена, вертикалната планировка, както и да се прекарат ток и вода за да придобие портът модерен европейски вид. Решението за този мащабен ремонт е взето миналата година.

На първия етап от строителството ще бъде започнато реновирането на вълнолома. Едва след активния сезон ще стартира изграждането и на инфраструктурата. Още преди месец от местното сдружение „Старият Несебър” са провели среща в София с Димитър Бойчев и Иван Вълков относно бъдещето на несебърския порт. Инж. Георги Шишманидов, който е член на Управителния съвет на сдружението изразил пред народните представители желанието на съгражданите си  портът да не се дава на концесия. Ако това все пак се случи, управляващите не бива да забравят несебърските рибари. Искането на Шишманидов е да се осигури достъп да пристанището, а в Несебър да се обособи и рибарско пристанище.

„Все още е рано да се говори за концесиониране на държавното пътническото пристанище в Несебър. Въпреки това държавата предвижда концесионирането на държавните портове в страната.”, категоричен е Златко Димитров, който е областен лидер на ПП ГЕРБ-Несебър и зам.- областен управител на Бургас. Все още за пристанището в Несебър не е възложена поръчка  за подготовка по концесионирането, при която фирма, избрана чрез търг, прави цялостен икономически, финансов, екологичен анализ на държавното съоръжение.

От ПП ГЕРБ-Несебър призовават община Несебър да участва в евентуален търг като концесионер, тъй като общината би била един от най-подходящите стопани на пристанището.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега