Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Табаков с мерки за спасяване на туристическия бизнес в Бургас

Табаков с мерки за спасяване на туристическия бизнес в Бургас

В основата на неговата стратегия е усилване на рекламния капацитет на Бургас с цел стимулиране най-вече на вътрешния туризъм, каквато е и идеята на Министерството на туризма.

Председателят на Комисията по туризъм към Общински съвет - Бургас - Живко Табаков представи пакет от предложения за подкрепа на туристическия бранш. В основата на неговата стратегия е усилване на рекламния капацитет на Бургас с цел стимулиране най-вече на вътрешния туризъм, каквато е и идеята на Министерството на туризма.

"През 2017 година в Бургас беше приета първата Годишна програма за общинска туристическа реклама, малко по-късно беше изготвена и Стратегия за дългосрочно развитие на туризма на територията на община Бургас 2018-2023 г. Извънредното положение, в което се намираме, трябва да ускори процеса по активно рекламиране на Бургас през различни инструменти. Неразумно би било да чакаме кризата да свърши, за да предприемем конкретни действия", пише в докладната си Табаков.

Според него, особено важно в този момент е да бъдат ясно начертани и приложени всички маркетингови дейности като: онлайн, телевизионна, печатна и външна реклама. По думите на общинския съветник, трябва да се надграждат добрите примери, като кампаниите се фокусират основно към вътрешния пазар.

"Считам, че мярката „нулева година за събиране на туристически данък“ няма да ощети Община Бургас в големи размери, предвид факта, че събраният такъв за предходната година, е в размер малко над 300 хил. лева, но пък ще остави свежи пари в хотелиерския бизнес", допълва Табаков.

Неговите конкретни предложения са следните:

1. Пренасочване на неразходвани средства от участие на Бургас в туристически борси  за сключване на договор с медийна агенция, която да изготви кризисна рекламна стратегия за ефективно рекламиране на Бургас като туристическа дестинация. Сумата да не надвишава 20 хил. лева;
2. Безвъзмездно ползване на общинските площи и съоръжения за реклама при заявено желание от страна на бургаския бизнес и при установен график за период до една година;
3. Обявяване на нулева година за събиране на туристически данък на територията на община Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега