Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

УМБАЛ "Дева Мария" с екстремен план за организация на работата в извънредното положение

УМБАЛ "Дева Мария" с екстремен план за организация на работата в извънредното положение

Всеки ден се осъществяват и симулации, които да поддържат екипа на болницата в готовност.

"Още в началото предприехме един полуекстремен план, в който дублирахме всичко в болницата. Купувахме ръкавици, маски и други консумативи от един снабдител, започнахме да го правим от двама-трима, така че ако закъса единият, да разчитаме на другия. Дублирахме и управлението на болницата на всички нива, като пръснахме длъжностите, за да може ако някой падне, да има кой да го замести". Това обясни собственикът на УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас - Семир Абумелих.

Той поясни, че паралелно с това са осигурени над 300 комплекта предпазни облекла, над 150 шлемове, целият персонал е оборудван с маски. В отделенията са обособени са т.нар. "аварийни кутии", заредени с комплекти от лични предпазни средства - маски, шлемове, очила и други.

Лечебното заведение е изработило и седем алгоритми за прием на пациенти. Всеки ден се осъществяват и симулации, които да поддържат екипа на УМБАЛ "Дева Мария" в готовност, поясни Абумелих.

Отчет какво сме направили до момента в Университетска болница Дева Мария и как ще работим за в бъдеще

Posted by Семир Абумелих on Thursday, 9 April 2020


Както вече Ви информирахме лечебното заведение въведе драконови мерки с цел избягване на заразяване с COVID-19. От миналия месец работят кабинет за първоначален филтър пред входа на болницата, обособено е и отделно отделение, където могат да се приемат пациенти, заразени с коронавируса.

В него работят 28 лекари и също толкова сестри. Те са доброволци, подбрани на възраст под 35-годишна възраст, в нерискова група, поясни Абумелих, като подчерта, че болницата е набрала и над 40 немедицински доброволци, които предстои да преминат обучение. Всеки един от тях ще получи символичен пакет с маска, тениска, горнище и гривна с надпис "Ти си нашият герой".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега