Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Удариха престъпна група за измами, действаща в цялата страна

Един от членовете й работи в Държавния резерв
Удариха престъпна група за измами, действаща в цялата страна

Организирана престъпна група, заподозрята в извършване на измами в цялата страна, е задържана при операция на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР. Арестувани са четирима души - лидерът на групата и дясната му ръка са съдени за измами и имат множество криминални регистрации.

Организирана престъпна група, заподозрята в извършване на измами в цялата страна, е задържана при операция на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР. Арестувани са четирима души - лидерът на групата и дясната му ръка са съдени за измами и имат множество криминални регистрации. Трети член на групата е бил материално отговорно лице в ДА „Държавния резерв и военновременни запаси”.

Съвместната операция на антимафиотите от София, Варна и Велико Търново е реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура.  В резултат на прецизно планираните действия в момент на даване на подкуп от 2000 лв. в столицата е задържан лидерът на организираната група З.Х. /49г./. Минути по-късно във Варна служителите на ГДБОП задържали „дясната му ръка” – В.Д. /38г./ и В.П./46г./ - техен сътрудник, а във Велик Търново - 63-годишният Д.К., който работел като материално отговорно лице в ДА „Държавния резерв и военновременни запаси”.

Престъпната група действала по точно установени правила – З.Х. и В.Д. установявали контакти с представители на фирми, които кандидатствали и участвали в търгове за закупуване на метални части от държавната агенция.

Те им обещавали успешно посредничество за спечелване на търга и то на по-ниска цена срещу определена сума. За достоверност фирмите получавали достъп до складовете на агенцията чрез Д.К. за предварителен оглед на наличната стока, от която се интересували. В.П. бил включван в повечето от срещите за получаване на уговорената миза.

С тази схема групата действала на територията на цялата страна.  З.Х. и В.Д. са криминално проявени, съдени и излежавали присъди за подобни престъпления. След 24-часовото им задържане, З.Х., В.Д. и В.П. остават в ареста за още 72 часа по разпореждане на прокуратурата, а на Д.К  е взета парична гаранция от 1000 лв.

Работата по документиране на престъпната дейност на организираната група продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега