Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Украйна превръща Чернобил в "туристическа атракция"

Украйна превръща Чернобил в "туристическа атракция"

Зелински: Длъжни сме да вдъхнем нов живот на тази територия!

Новият президент на Украйна - Владимир Зелински подписа указ за развитието на Чернобилската зона, който предвижда създаването на т.нар. "зелени коридори" за туристи. Целта е районът около най-голямата ядрена катастрофа в историята да се превърне в туристически обект и паметник на събитията от 26 април 1986 година.

В последната една година Чернобил в действителност привлече множество туристи, търсещи нестандартни преживявания, най-вече заради "хитовия" сериал, разказващ за аварията от 1986-а година. Продукцията провокира интерес на международно ниво, а младият държавен глава, известен най-вече с кариерата си в телевизионната индустрия, очевидно е решил да впрегне този интерес.

Указът съдържа план за модернизацията и рехабилитацията на зоните от площадките на Чернобил. Вече е започнала работа по подобряване на телекомуникационния обхват. Разглеждат се и възможностите за обособяване на туристически маршрути. След като тези организационни елементи бъдат приключени, Украйна ще започне да представя Чернобил като туратракция на всички международни туристически изложения, в които участва, съобщават от прессекретариата на президента Зелински.

"Длъжни сме да вдъхнем нов живот на тази територия. Досега Чернобил беше петно върху репутацията на Украйна. Дойде време да променим това. Чернобил е уникално място, където природата се възражда след ужасна катастрофа. В Чернобил е и единственият по рода си "призрачен град". Трябва да покажем това на света - на учените, на еколозите, на туристите", заяви Зелински.

Освен като атракция, държавният глава има амбицията Чернобил да се използва и като площадка за учения по ликвидиране на аварии за страните от Европейския съюз и НАТО.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега