Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Успешно стартира дистанционната форма на обучение в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 16.03.2020 0
Е-обучение стартира и в детските градини.

90% от бургаските деца днес са учили у дома чрез електронната среда за обучение. Използвани са редица учебни електронни платформи и ресурси, като упражнения, задачи за самоподготовка, тестове, диктовки и видео материали. Това съобщи началникът на РУО-Бургас - инж. Виолета Илиева.

Една от електронните платформи, чрез която се обучават децата, е блокирала заради 20 пъти по-високия трафик, но обучението е компенсирано веднага чрез фейсбук групите на учениците. Проблемът вече е отстранен, а системата е подсилена, за да може да издържи на по-голямото натоварване. До няколко дни ще бъде пусната за ползване от всички училища и една от най-големите платформи за електронно обучение Microsoft Teams.

От утре стартира и още една полезна и интересна инициатива, свързана с обучението на бургаските ученици. В програмата на местния телевизионен оператор RN по “Канал 0” от 10.00 часа, с повторение в 16.15 часа, ще се излъчват видео уроци и образователни филми. Те ще допълват обучителната програма на БНТ 2.

Със съдействието на мобилните оператори ще бъдат пуснати Wi-Fi точки на достъп на местата в община Бургас, където няма интернет покритие, за да могат децата там също да се възползват от дистанционната форма на обучение. Това са кварталите “Победа”, “Горно Езерово”, “Долно Езерово”, Черно море и Рудник, информират от Общината.

Призовават се бургаските родители на учениците в начален етап на образование - от 1-ви до 4-ти клас, да окажат съдействие в новата ситуация за самоподготовка на децата в домашна среда. Темите и задачите са свързани с вече изучаван в училище материал и ще служат за преговор, обобщение и затвърждаване на знания, а не ново учебно съдържание.

Е-обучение стартира и в детските градини. Използвайки електронните помагала, учителите на всяка възрастова група, подготвят задачи и насоки за работа, които изпращат чрез определена от групата платформа. По желание на родителите се осъществява и обратна връзка.

От вторник “Канал О” на телевизия RN ще предоставя ефирно време, в което ще бъдат излъчвани разработените ситуации. Учителите предлагат и занимателни игри, които ще са част от изненадите за децата, за да се забавляват през времето на престой в дома.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или