Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Ученици поеха управлението на Община Поморие за ден

Автор: "PoligrafF", от 12.10.2017 0
Инициативата, популярна като "Ден на отворените врати", се провежда за шеста поредна година по идея на кмета на община Поморие Иван Алексиев.

30 деца от ОУ „Христо Ботев” Поморие станаха част от местната общинска администрация по повод празника на българската община днес. Инициативата, популярна като “Ден на отворените врати”, се провежда за шеста поредна година по идея на кмета на община Поморие Иван Алексиев.

Именно той и колегите му посрещнаха новото общинско ръководство в заседателната зала и разясниха на присъстващите основните им права и задължения, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.

По-рано вчера, вътрешни демократични избори в ОУ “Христо Ботев” Поморие излъчиха Кадрие Исмаилова за тазгодишния кмет за един ден. Тя, както и съучениците й от V, VI и VII клас, умело влязоха в ролите на заместник-кметове, директори и експерти и с охота поеха новите си задължения. Отличната подготовка на новите служители пролича бързо. Въпреки първоначалното вълнение и нерешителност, всички се справиха успешно с поставените им задачи.

Беше проведена оперативка и приемен ден, бяха удовлетворени редица молби от граждани, а теми като “предстоящото зимно почистване” и “децата, които преждевременно напускат училище” бяха сред приоритетните за обсъждане. В края на работния ден, заместник-кметовете докладваха за свършеното и представиха на кмета различни решения по поставените им сложни въпроси.

”Най-важни решения днес взехме в сферата на образованието, защото всички искаме пред нас да има образовани и умни хора. Затрудни ме фактът, че хората се обръщаха към мен с различни въпроси, по които аз трябваше да съм подготвена, но съм доволна от екипа си и бих се кандидатирала отново”, сподели кметът Исмаилова.

”Даваме шанс на младите хора и се радвам, че днес бяхте тук и показахте своите знания и умения. В живота няма проби или повторения, има ненаучени и неразбрани уроци, затова се учете и се старайте така и занапред”, каза кметът Иван Алексиев.

Той лично връчи на всички деца и на директорката Кръстинка Цветкова сертификати, удостоверяващи активното им участие в управлението на общината. От своя страна те му благодариха за поканата и поднесоха изненада – голяма торта с картата на община Поморие.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или