Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Училищата "Йовков" и "Чинтулов" може да се съберат в една сграда от догодина

Училищата "Йовков" и "Чинтулов" може да се съберат в една сграда от догодина

Илиева: Това трябва да се случи за удобството на учениците в града.

Средните училища в ж.к. "Изгрев" - "Йордан Йовков" и "Добри Чинтулов" може да се съберат в една сграда от следващата учебна. Това коментира пред "PoligrafF" началникът на РУО - Бургас - инж. Виолета Илиева. По думите й, преговорите са в начална фаза, но това трябва да се случи за удобството на учениците в града.

"Става дума за две учебни заведения, които се намират в близост едно до друго и имат капацитет от 40 учебни стаи. Всяко от тях се нуждае от капацитет 20 класни стаи, а в града има други училища, в които броят на учениците надхвърля капацитета на сградата, в която те учат", посочи инж. Илиева и подчерта, че събирането им не означава сливане, а просто по-добро оползотворяване на наличната образователна инфраструктура.

"Към този момент има принципно съгласие това да се случи, евентуално за следващата учебна година. Емоциите затихват и хората дават превес на разума", коментира още началникът на РУО във връзка с острата обществена реакция по темата.

Към момента няма ясно решение кое училище при кое ще се настани, нито кое учебно заведение ще заеме освободената база. По думите на инж. Илиева разговорите са изцяло хипотетични. Тя подчерта, че ще се търси консенсус, вариант, който да удовлетворява всички, за да може да се осигури сигурна и комфортна среда на учениците в града, а наличният сграден фонд да се оползотвори възможно най-рационално.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега