Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Факелно шествие и коктейл за 20-годишнината на БСУ

Факелно шествие и коктейл за 20-годишнината на БСУ

Този уикенд Бургаският свободен унивеситет ще отбележи кулминацията в тържествата, посветени на 20-годишнината от създаването на университета.

Този уикенд Бургаският свободен унивеситет ще отбележи кулминацията в тържествата, посветени на 20-годишнината от създаването на университета.

На 18 септември 1991 година Великото народно събрание даде статут на висше училище на БСУ. Той е един от първите недържавни университети у нас,  утвърдил се като най-голямото висше училище в Югоизточна България с респектиращ национален и международен авторитет.

Завършилите Бургаския свободен университет са висококвалифицирани специалисти, реализиращи се във всички сфери на обществено-икономическия живот у нас. Юбилейният афиш включваше целогодишна поредица от научни прояви с проблематика, пряко свързана с учебния процес и научноизследователската дейност на преподавателите и студентите и съобразена с областите на професионалните направления в отделните центрове на университета.  

Културната програма на тържествата беше богата на юбилейни изложби, концерти, премиера на Театралното ателие към БСУ, юбилейно издание на вестник „Студентски страсти”. На 23 май 2011 г. Академичният съвет удостои акад. Антон Дончев с почетното звание „Доктор хонорис кауза на Бургаския свободен университет”.   Кулминацията на тържествата ще бъде на 17 и 18 септември.

На 17 септември ще се проведе факелно шествие под надслов „Светлината на знанието”, израз на свободния академичен дух и новата идея в образованието. Шествието щe тръгне в 20 часа от сградата на БСУ и ще премине по ул. „Александровска” и ул. „Богориди”. Ще завърши с полагане на венци на паметници в морската градина. Ще участва цялата академична общност на университета.  

Тържественото заседание на Академичния съвет ще се състои на 18 септември 2011 година от 17 часа в зала „Изток” на БСУ, а официалният коктейл - от 19.30 часа в атриума на университета.   Като официални гости на тържествата са поканени министър-председателят Бойко Борисов, председателят на НС Цецка Цачева, министърът на образованието проф. Сергей Игнатов, депутати, членове на Настоятелството и др. Изпратени са и официални покани до всички носители на почетното звание „Доктор хонорис кауза на БСУ”.

Между тях са: настоящият президент на Р.Турция Абдуллах Гюл, съдията в Международния трибунал по морско право н.пр. Томас Менса, бившият генерален секретар на НАТО Яп де хоп Схефер, Вселенският патриарх Вартоломей и др.  

Участници в програмата на празничния коктейл ще бъдат Васил Найденов, Тони Димитрова, група „Сезони” и Стефан Диомов, Богдан Томов.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега