Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Централният плаж в Бургас остава със същия стопанин

Централният плаж в Бургас остава със същия стопанин

Цената за чадър ще скочи от 5 на 7 лева.

Централният плаж в Бургас остава със същия стопанин. Дружеството, което управлява ивицата през последните пет години, спечели конкурса за избор на концесионер, обявен по-рано тази година от Министерството на туризма.

Фирмата, управляваща и разположения в близост х-л “Приморец”, ще продължи да стопанисва ивицата, като цената за чадър ще скочи от 5 на 7 лева. Същата сума ще броят летовниците и ако желаят да се насладят на удобството на шезлонг.

Концесионерът е задължен да инвестира в санитарно-хигиенна поддръжка 118 921 лева. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 7% или 297 560 лв. без ДДС.

В рамките на днешното правителствено заседание бе избран и концесионер за "Созопол-Харманите". Цените за чадър и шезлонг ще бъдат по 8 лева. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 8% без ДДС или 227 282 лв. без ДДС.

Сдруго правителствено решение бе прекратена процедуратаза предоставяне на концесия за услуга за морски плаж „Каварна“, община Каварна,област Добрич. Причина за прекратяването е липса на оферта, чието съдържание даотговаря на изискванията, определени с конкурсната документация. Решението севзима след мотивиран доклад на министъра на туризма и ще бъде обнародвано вДържавен вестник.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега